Du kan använda resterna från i princip vilken frukt eller grönsak som helst.
1 av 2: Du kan använda resterna från i princip vilken frukt eller grönsak som helst. Foto: 363332123
Oscar Drigoris
2 av 2: Oscar Drigoris Foto: Pressbild

Så enkelt gör du smaksatt gin till din GT

Gin & tonic är en älskad klassiker. 

Här tipsar prisbelönta bartendern Oscar Drigoris om hur du enkelt kan piffa upp drinken genom att smaksätta din egen gin. 

Oscar Drigoris är en prisbelönt bartender som bland annat vunnit svenska finalen av  Bacardi Legacy.

LÄS OCKSÅ: Bartendern: Misstagen du gör när du blandar drinkar hemma 

I tävlingen skapade han bland annat en drink gjord enbart på ingredienser som oftast kastas bort, som äppelrester och annat. 

Här under tipsar bartendern om hur enkelt du kan variera och smaksätta klassikern gin & tonic genom att använda just rester. 

Smaksatt Gin & Tonic

Ingredienser:

5 cl smaksatt gin

10 cl tonic

Så här gör du enligt bartendern:

”Om du till exempel har pressat en citron så kommer du har fruktkött och skal kvar från citronerna. Dessa rester är perfekta till att smaksätta din gin med. Lägg bara ner det tillsammans med ginen, låt stå i några timmar och sila sedan av. Här har du möjlighet att välja helt själv, stort utrymme för kreativitet och nyskapande. Här kan du använda resterna från i princip vilken frukt eller grönsak som helst på samma sätt. Häll upp ingredienserna i ett glas med is”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!