Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om Vin>Dryck>Drinkar>Gindrinkar

Publicerad 8 nov 2018 20:15

Recept: Julig Gin & Tonic med pepparkakskryddor

En klassisk GT är en drinkfavorit hos många, och går att göra i många varianter. 

Här är ett juligt recept från författaren Hans-Olov Öberg och hans nya bok ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”.

Gin(gerbread) & Tonic

Denna drink kräver några dygns förberedelse, men det kommer att vara värt det.

1. Börja med att krydda upp en flaska av din favoritgin. Lägg i två kanelstänger, en liberal mängd kryddnejlikor och pomeransskal. (De vanligaste ingredienserna i hembakade pepparkakor – kan det bli mer jul?)

2. Låt stå och dra i några dygn. Hur länge bestämmer du själv med näsa och tunga. När du bedömer att smaken är där du vill ha den häller du över vätskan (utan kryddor) i en annan flaska.

När du har "pepparkaksginen" klar finns det några olika sätt att dricka den. Här är två förslag.

Gin-glögg

1. Hetta upp din gin i kastrull (men låt den inte koka!).

2. Servera 5–6 cl i valfri glöggmugg.

Santa Gin & Tonic

1. Tag ett champagneglas.

2. Häll i 3–4 cl julgin.

3. Lägg i en liten isbit.

4. Fyll på med två teskedar farinsocker.

5. Rör väl med drinkpinne.

6. Fyll glaset med en söt tonic och njut.

 

LÄS OCKSÅ: Gin och tonic – därför ska isen smälta innan du dricker