Recept: Julig Gin & Tonic med pepparkakskryddor

En klassisk GT är en drinkfavorit hos många, och går att göra i många varianter. 

Här är ett juligt recept från författaren Hans-Olov Öberg och hans nya bok ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Gin(gerbread) & Tonic

Denna drink kräver några dygns förberedelse, men det kommer att vara värt det.

1. Börja med att krydda upp en flaska av din favoritgin. Lägg i två kanelstänger, en liberal mängd kryddnejlikor och pomeransskal. (De vanligaste ingredienserna i hembakade pepparkakor – kan det bli mer jul?)

2. Låt stå och dra i några dygn. Hur länge bestämmer du själv med näsa och tunga. När du bedömer att smaken är där du vill ha den häller du över vätskan (utan kryddor) i en annan flaska.

När du har "pepparkaksginen" klar finns det några olika sätt att dricka den. Här är två förslag.

Gin-glögg

1. Hetta upp din gin i kastrull (men låt den inte koka!).

2. Servera 5–6 cl i valfri glöggmugg.

Santa Gin & Tonic

1. Tag ett champagneglas.

2. Häll i 3–4 cl julgin.

3. Lägg i en liten isbit.

4. Fyll på med två teskedar farinsocker.

5. Rör väl med drinkpinne.

6. Fyll glaset med en söt tonic och njut.

 

LÄS OCKSÅ: Gin och tonic – därför ska isen smälta innan du dricker

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!