Bartendern: Så gör du en oemotståndlig gin & tonic
Gin & tonic är en populär drink att göra hemma i stugorna.
Men hur gör man den oemotståndligt god?
Här delar bartendern Aron Larsson Firouzbakhsh med sig av sina bästa tips.
Han har tidigare gjort Sveriges ”bästa” gin & tonic.
När Schweppes för några år sedan arrangerade tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic gick förstaplatsen i kategorin bartenders till Aron Larsson Firouzbakhsh. Här under delar han med sig av sina bästa tips för dig som vill göra en GT där hemma.
LÄS OCKSÅ: Bartendern Mimmi Arvidsson - så blandar du en perfekt GT
Googla din gin innan du sätter i gång med din GT
Det tar mindre än en minut och det som du söker efter är ginens produktsida. Väl där håller du utkik efter är ginens smaker, som brukar kallas för ”botanicals”.
Matcha din gin med rätt tonic och smak
Idag finns flertalet spännande smaker på tonics, inte bara på barerna utan även i din mataffär. Utefter vilka ”botanicals” din gin visade sig ha, är det nu dags för dig att hitta en tonic som kan följa upp dessa. Om det är så att just din gins ”botanicals” inte finns i en anpassad tonicsmak, så tänk i stället färgkombinationer. Ja, det är faktiskt så att ingredienser med liknande färger oftast brukar passa bra ihop!
LÄS OCKSÅ: Så gör du en klassisk GT – recept
Använd mycket is
Is kyler is. Har du en iskub så smälter den garanterat snabbare än 15 stycken isbitar. Fyll därför hela glaset med is. Bonuspoäng till dig som fryser egen is i större format då den smälter långsammare och gör din GT mindre utspädd.