Med få ingredienser är det viktigt att vara uppmärksam på vad du egentligen har i din Gin och Tonic.
1 av 2: Med få ingredienser är det viktigt att vara uppmärksam på vad du egentligen har i din Gin och Tonic. Foto: Adobestock
Satsa på få djärva smaker i din GT, i stället för massor.
2 av 2: Satsa på få djärva smaker i din GT, i stället för massor. Foto: Adobestock

4 enkla tips som gör din Gin och tonic ännu bättre

Gin och tonic är en enkel drink som är älskad av många.

Den kan verka lätt att slänga ihop och svår att misslyckas med.

Men med några få tips kan drinken bli ännu godare.

LÄS OCKSÅ: Bästa receptet på god Gin och tonic

Gin, tonic, citron och is. Hur svårt kan det vara att lyckas med en GT egentligen? Ja, svårare än man kan tro. Med så få ingredienser är det viktigt att vara uppmärksam på vad man egentligen häller i sin drink för att få den riktigt god. Miguel Lancha, dryckesansvarig på restaurangen Jaleo i Las Vegas, delade med sig av sina bästa tips till Foodandwine.

LÄS OCKSÅ: Här är Systembolagets mest populära gin

1. Uppgradera din garnering

– Aromerna är viktiga i drinkar generellt sett, men särskilt i en så uppfriskande och enkel drink som GT. Valet av örter, hur citrusoljan från skalen beter sig, eller tillskottet av lite bitter.

Var inte rädd för att gå ifrån det klassiska receptet för att leka lite med smaker. Testa dig fram och se vad som funkar ihop, och vilka smaker som framhäver varandra.

2. Använd en större iskub

En större iskub, bara en, kommer hålla din Gin och tonic kyld utan att vattna ner din drink.

LÄS OCKSÅ: Gin – 5 saker du inte visste om drinkfavoriten 

3. Bry dig om valet av gin och tonic

Detta kan verka uppenbart, men det är lätt att strunta i att ta sig tid för att smaka olika tonics och gin för sig själva innan man bestämmer vilka som fungerar ihop. 

– Ibland upptäcker jag att en särskild gin passar ihop perfekt med en särskild tonic, baserad på storleken och kvaliteten på bubblorna (av tonic vattnet, reds. anm.). Så väl som dess syrlighet, sötma eller beskhet, berättar Lancha. 

4. Välj en eller två djärva smaker, inte massor

– Ibland kan för många faktorer bara resultera i att överarbeta en drink som är enkel och god.

Alltså, var noggrann med dina smakval men satsa på några få smakförhöjare i stället för att slänga i allt. Då är det bättre att göra fler varianter av drinken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!