Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer
EXPRESSEN.SE

Gin & tonic – därför ska isen smälta innan du dricker

Gin-experten avslöjar nya knepet på hur du gör din gin och tonic godast

Foto: Stock Adobe

Gin och tonic är en av världens mest populära drinkar – inte så konstigt med tanke på hur fort den går att göra. Nu har en ny metod avslöjats som gör att blandningen tar längre tid, men som enligt en expert gör drinken godare. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Hemligheten för en god GT kan ligga i en perfekt blandning av spriten gin, tonicvatten, några skvättar lime och mycket is. Men medan de flesta kanske tror att den nedkylda drinken borde drickas så fort som möjligt finns det nu en expert som hävdar motsatsen. Gordons gin-expert David T Smith har nu gått ut med rådet att man faktiskt ska låta isen smälta lite i drinken innan man dricker för att få den bästa smakupplevelsen, skriver Good Housekeeping .

LÄS OCKSÅ: GT – recept på god gin och tonic

David T Smith hävdar att man ska vara mera tålmodig innan man dricker sin gin och tonic och låta isen smälta i cirka 1-2 minuter för att på så sätt få smakerna att bättre gå ihop med varandra.

– När isen börjar smälta blir drycken inte bara svalare utan den hjälper även till att blanda sig med alla smaker tillsammans, säger han till Good Housekeeping .

Gin-experter är ofta motstridiga med varandra gällande hur man gör den allra bästa gin och tonicen. En vanlig missuppfattning när det kommer till blandningen av gin och tonic är att ju mer is man tar, desto värre kommer drinken smaka.  

LÄS OCKSÅ: Hugo – recept på drink med prosecco och flädersaft

Vissa finsmakare kan hävda att för den perfekta gin och tonicen är hemligheten alltid att använda ett stort vinglas i stället för ett highball-glas.

Även om det finns många rekommendationer att gå på är det som med mycket annat förstås bäst att blanda drinken så som man själv föredrar. Den som blandar gin med tonicvatten i ett glas med is behöver helt enkelt inte oroa sig. Chansen är stor att det inte är något annat än just en god gin och tonic.