Enkla och fräscha drinkar med prosecco

Drinkar med prosecco.

Foto: Adobe Stock

Drinkar med prosecco.

Något alkoholsvagare drinkar – där mousserande som italiensk prosecco spelar huvudrollen – är magiskt gott. 

Här är 7 recept på enkla drinkar med bubbel som grund – där fläder, hallon, melon, passionsfrukt eller andra färska frukter och bär är fräscha smaksättare.

Vill man så går det så klart bra att använda cava eller champagne i stället.  

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Adobe Stock

Bellini med hallon

Ingredienser (1 glas)

Färska hallon (en knapp dl)

1,5-2 msk socker (gärna florsocker) alternativt 2 cl sockerlag

Prosecco

Så här gör du:

1. Mosa eller mixa hallon och florsocker till en härlig puré. Kyl den så att den är kall när den serveras.

2. Lägg knappt 3 msk puré i ett champagneglas.

3. Fyll på med önskad mängd bubbel. 

Tips: Vill man så kan man också pressa lite limejuice över hallonpurén. Smaka dig fram.

 

ANNONS: Ny inspiration till din trädgård - läs mer här! (extern länk)

Foto: Shutterstock

Hugo 

Ingredienser (1 glas)

2-3 cl flädersaft (koncentrerad)

15 cl prosecco

1-2 kvistar färsk mynta

1-2 tsk saft från citron eller lime

eventuellt sodavatten

is

Så gör du: 

1. Muddla mycket försiktigt myntan med citronsaften i ett glas (förslagsvis ett vinglas).

2. Lägg i några isbitar

3. Fyll på med flädersaft och prosecco. Vill du så avslutar du också med lite sodavatten.  

4. Dekorera med en myntakvist eller en skiva citron/lime. 

LÄS OCKSÅ: Till receptet av Hugo med videoinstruktioner 

Foto: Adobe Stock/Shutterstock

Två varianter av Bellini med melon 

Bellini med vattenmelon:

Ingredienser: (2-3 glas) 

En fjärdedels vattenmelon

Prosecco

Mynta

Eventuellt lite florsocker

Så gör du:

1. Skär melonen i kuber eller bitar och mixa till en puré. Eventuellt smaksätter du med lite florsocker. 

2. Häll upp önskad mängd i glas och fyll på med prosecco. Garnera med mynta. 

Tips: Vill du ha en renare och mer elegant drink så kan du sila purén genom en sil innan du häller upp i glas, och bara använda saften. 

Bellini med galiamelon eller honungsmelon

Ingredienser: (2-3 glas) 

En tredjedels galia- eller honungsmelon

En halv lime

1-2 cl sockerlag alternativt några matskedar råsocker

Prosecco (cirka en halv flaska)

Så gör du:

Alternativ 1:

1. Skär melonen i kuber eller bitar och frys in i cirka 2 timmar. 

2. Mixa melon, sockerlag och limesaft till en puré eller sorbet. 

3. Fördela några matskedar av melonpurén i önskat glas och fyll på med önskad mängd prosecco. 

Alternativ 2:  

1. Skär melonen i kuber eller bitar och frys in i cirka 2 timmar. 

2. Mixa melon, sockerlag och limesaft. Fyll på med lite prosecco i taget och fortsätt mixa till en halvslät puré.  

3. Häll upp i glas och servera. 

Foto: Getty Images/iStockphoto

1 av 2

Foto: Shutterstock

2 av 2

Bellini med färsk passionsfrukt 

Ingredienser (1 glas)

2-3 cl juice från färsk passionsfrukt (1-2 frukter)

2 cl Sockerlag

Prosecco 

Så här gör du:

1. Ta ut fruktköttet från 1-2 passionsfrukter och pressa genom en sil till en koncentrerad juice. 

2. Häll i ett glas och fyll på med sockerlag (som du får om du kokar upp lika delar vatten och socker under omrörning tills sockret löst sig, och sedan låter svalna). 

3. Fyll på med önskad mängd mousserande vin och rör eventuellt om försiktigt. 

Foto: Adobe Stock

Rossini 

Ingredienser (2 glas) 

Cirka 8 jordgubbar

Prosecco (eller anat mousserande)

0,5 tsk socker

Citronsaft

Så gör du: 

1. Ta fram två iskalla champagneglas. Lägg därefter 3 rensade och fräscha jordgubbar i varje glas. 

 2. Fyll på med önskad mängd socker och saft från en citron. 

3. Muddla jordgubbar, citronsaft och socker till en puréliknande konsistens (man kan också använda en mixer innan man häller purén i glaset.)

4. Fyll på med prosecco eller annat bubbel. Rör om försiktigt. 

5. Dela de kvarvarande jordgubbarna i skivor och dekorera glaskanten.   

Foto: Adobe Stock

Klassisk Bellini 

Ingredienser (2 glas)

4 vita persikor eller 4 msk persikopuré 

Prosecco (cirka 30 cl)

Så gör du:

1. Skala och mosa eller mixa persikorna. Alternativt använder du kyld persikopuré. 

2. Lägg i purén i glasen och fyll på med mousserande vin. Rör om, garnera med en skiva persika och njut! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer