Recept på enkla och fräscha drinkar med prosecco
Något alkoholsvagare drinkar – där mousserande som italiensk prosecco spelar huvudrollen – är magiskt gott.
Här är 7 recept på enkla drinkar med bubbel som grund – där fläder, hallon, melon, passionsfrukt eller andra färska frukter och bär är fräscha smaksättare.
Vill man så går det så klart bra att använda cava eller champagne i stället.



Bellini med hallon
Ingredienser (1 glas)
Färska hallon (en knapp dl)
1,5-2 msk socker (gärna florsocker) alternativt 2 cl sockerlag
Prosecco
Så här gör du:
1. Mosa eller mixa hallon och florsocker till en härlig puré. Kyl den så att den är kall när den serveras.
2. Lägg knappt 3 msk puré i ett champagneglas.
3. Fyll på med önskad mängd bubbel.
Tips: Vill man så kan man också pressa lite limejuice över hallonpurén. Smaka dig fram.
ANNONS: Ny inspiration till din trädgård - läs mer här! (extern länk)
LÄS OCKSÅ: Välkomstdrinkar och fördrinkar med bubbel – 6 recept



Hugo
Ingredienser (1 glas)
2-3 cl flädersaft (koncentrerad)
15 cl prosecco
1-2 kvistar färsk mynta
1-2 tsk saft från citron eller lime
eventuellt sodavatten
is
Så gör du:
1. Muddla mycket försiktigt myntan med citronsaften i ett glas (förslagsvis ett vinglas).
2. Lägg i några isbitar
3. Fyll på med flädersaft och prosecco. Vill du så avslutar du också med lite sodavatten.
4. Dekorera med en myntakvist eller en skiva citron/lime.
LÄS OCKSÅ: Till receptet av Hugo med videoinstruktioner



Två varianter av Bellini med melon
Bellini med vattenmelon:
Ingredienser: (2-3 glas)
En fjärdedels vattenmelon
Prosecco
Mynta
Eventuellt lite florsocker
Så gör du:
1. Skär melonen i kuber eller bitar och mixa till en puré. Eventuellt smaksätter du med lite florsocker.
2. Häll upp önskad mängd i glas och fyll på med prosecco. Garnera med mynta.
Tips: Vill du ha en renare och mer elegant drink så kan du sila purén genom en sil innan du häller upp i glas, och bara använda saften.
Bellini med galiamelon eller honungsmelon
Ingredienser: (2-3 glas)
En tredjedels galia- eller honungsmelon
En halv lime
1-2 cl sockerlag alternativt några matskedar råsocker
Prosecco (cirka en halv flaska)
Så gör du:
Alternativ 1:
1. Skär melonen i kuber eller bitar och frys in i cirka 2 timmar.
2. Mixa melon, sockerlag och limesaft till en puré eller sorbet.
3. Fördela några matskedar av melonpurén i önskat glas och fyll på med önskad mängd prosecco.
Alternativ 2:
1. Skär melonen i kuber eller bitar och frys in i cirka 2 timmar.
2. Mixa melon, sockerlag och limesaft. Fyll på med lite prosecco i taget och fortsätt mixa till en halvslät puré.
3. Häll upp i glas och servera.
LÄS OCKSÅ: Sangria med prosecco och jordgubbar – enkelt recept



Bellini med färsk passionsfrukt
Ingredienser (1 glas)
2-3 cl juice från färsk passionsfrukt (1-2 frukter)
2 cl Sockerlag
Prosecco
Så här gör du:
1. Ta ut fruktköttet från 1-2 passionsfrukter och pressa genom en sil till en koncentrerad juice.
2. Häll i ett glas och fyll på med sockerlag (som du får om du kokar upp lika delar vatten och socker under omrörning tills sockret löst sig, och sedan låter svalna).
3. Fyll på med önskad mängd mousserande vin och rör eventuellt om försiktigt.
LÄS OCKSÅ: Cointreau fizz – med hallon, jordgubbar eller melon



Rossini
Ingredienser (2 glas)
Cirka 8 jordgubbar
Prosecco (eller anat mousserande)
0,5 tsk socker
Citronsaft
Så gör du:
1. Ta fram två iskalla champagneglas. Lägg därefter 3 rensade och fräscha jordgubbar i varje glas.
2. Fyll på med önskad mängd socker och saft från en citron.
3. Muddla jordgubbar, citronsaft och socker till en puréliknande konsistens (man kan också använda en mixer innan man häller purén i glaset.)
4. Fyll på med prosecco eller annat bubbel. Rör om försiktigt.
5. Dela de kvarvarande jordgubbarna i skivor och dekorera glaskanten.
LÄS OCKSÅ: Mimosa – enkelt recept på klassisk champagnedrink



Klassisk Bellini
Ingredienser (2 glas)
4 vita persikor eller 4 msk persikopuré
Prosecco (cirka 30 cl)
Så gör du:
1. Skala och mosa eller mixa persikorna. Alternativt använder du kyld persikopuré.
2. Lägg i purén i glasen och fyll på med mousserande vin. Rör om, garnera med en skiva persika och njut!
LÄS OCKSÅ: Gimlet – recept på drink med lime & gin