Varje år undersöker Drinks International vilken klassisk cocktail som säljer bäst.
Varje år undersöker Drinks International vilken klassisk cocktail som säljer bäst.

Lista på världens 10 mest populära drinkar

Det finns gott om så kallade klassiker bland världens alla drinkar och cocktails.

Allt om Vin bjuder dig på listan över världens mest sålda enligt en årlig undersökning gjord av Drinks International

Sajten har nämligen frågat en mängd barer världen över vilka deras 10 mest sålda klassiker är (undersökningen gjordes innan coronapandemin).

Om du i dessa tider inte kan dricka drinken på krogen - så finns så klart recept till drinkarna i listan här under om du vill testa hemma. 

10. Aperol Spritz

Den populära prosecco-drinken finns med på topp 10-listan med knappt 30 procent av de tillfrågade barerna. Det gör att den åker ned en placering i år.

9. Mojito 

Den här kubanska klassikern kan tyckas vara i otakt med det nuvarande cocktail-modet, men förblir en sann klassiker som är mycket älskad av konsumenterna. 30 procent av de tillfrågade barerna har den som topp 10.

8. Manhattan

37 procent av barerna hade drinken på topp 10 är det kommer till försäljning. Gammal drink med whiskey eller bourbon, vermouth och angostura bitter. Åker ned tre placeringar i jämförelse med förra året. 

7. Margarita

Klassisk tequila-cocktail med lime. 10 procent av barerna hade den på sin topp 3-lista. Klättrar en placering. 

LÄS OCKSÅ: Så gör du en Margarita - recept

Foto: FESENKO MAKSYM / FESENKO - STOCK.ADOBE.COM 168096279

6. Espresso Martini

En riktigt trendig ”klassiker” på espresso, kaffe och kaffe-likör. 6 procent av barerna har den som nummer ett, och 40 procent av barerna hade den på topp 10-listan.

LÄS OCKSÅ: Så gör du en Espresso Martini 

 

Foto: smspsy - stock.adobe.com / 140495647

 

5. Whiskey sour 

Klassisk whiskey-drink med bourbon, citronjuice och socker. Knappt 50 procent av de tillfrågade barerna hade drinken på sin topp 10-lista. Tappar två placeringar jämfört med förra året.

4. Dry Martini

Dry Martini med gin är en riktigt elegant och populär klassiker på världens fina barer. 20 procent av de tillfrågade barerna hade den som topp 5. Klättrar två placeringar.

LÄS OCKSÅ: Så gör du en klassisk Dry Martini

 

3. Daiquiri

Världens mest beställda rom-drink på de bästa barerna. Dock hade bara 6 procent av tillfrågade barerna den som bästsäljare. Men knappt 50 procent hade den på sin topp 10-lista. 

LÄS OCKSÅ: Så gör du en Daiquiri 

2. Negroni

Italiensk cocktail som är en stabil klassiker i de bästa barerna. Hela 13 procent av de tillfrågade barerna hade negroni som sin bästsäljande klassiker. Det innebär en andraplats på den här listan.

LÄS OCKSÅ: Så gör du en negroni – recept 

1. Old Fashioned

Klassisk whisky-drink med bourbon (oftast), sockerbit och bitter. Nästan 35 procent av de tillfrågade barerna i undersökningen menade at detta var deras mest sålda klassiker i år igen. Så trots namnet är den mer modern än någonsin. 

LÄS OCKSÅ: Så gör du en Old Fashioned - recept

(Det bör dock påpekas att de tillfrågade barerna, enligt sajten, räknas som ”världens bästa barer” - vilket så klart påverkat slutresultatet).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!