Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa vin i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Lennart Weibull

Sangria med bubbel och fläder

Sangria är oslagbart under sköna vår- eller sommardagar. 

Här är ett recept på en underbar variant med mousserande vin och flädersaft.

Ingredienser

1 kanna eller karaff 

1 flaska mousserande vin

2 dl koncentrerad flädersaft 5 dl fruktsoda eller sprite

3 msk konjak (kan uteslutas) 2 röda äpplen

1 lime

ev mynta

isbitar 

Så här gör du:

1. Skiva lime och äpple. Lägg till andra valfria frukter om du vill, som nektarin och citron. 

2. Häll i flädersaft, läsk och konjak och rör om. 

3. Häll i det mousserande vinet och rör om försiktigt. 

4. Lägg i massor av isbitar och toppa eventuellt med 

myntablad.