EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Bubbeldrink med äpple och ingefära - enkelt recept

Foto: Oksana Bratanova / ©mizina - stock.adobe.com

1 av 3

Foto: Baiba Opule / Baiba Opule

2 av 3

3 av 3

Mousserande vin är tacksamt att toppa drinken med, gott och enkelt. Här gör du först en bas av socker, äppeljuice och ingefära. Perfekt ihop med något sötare tilltugg, som äppelpaj. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Ingredienser (5 drinkar)

5 dl färskpressad äppeljuice

3 dl socker

2 centimeter ingefära, skuren tunt 

4 msk mynta, finhackad 

1 flaska mousserande vin

Äpple till garnering

Ev kanelstång för garnering 

Så gör du bubbeldrinken 

1. Koka äppeljuicen i en kastrull tillsammans med socker och ingefära. Låt koka tills det kokar med 1 centimeter stora bubblor och konsistensen är som tjock sirap.

2. Smaka av med socker, det ska vara sött. Sila lagen, kyl och tillsätt mynta. Fördela sirapen i glasen, häll i lite mousserande vin och rör tills det är löst.

3. Fyll glaset med mousserande vin. Toppa med ett par äppelskivor om du vill och/eller hel kanelstång. 

LÄS OCKSÅ: Fler bubbeldrinkar - enkla recept