Bellini – recept på klassisk bubbeldrink

1 av 2: Bubblig persikodrink som är superenkel att göra.

2 av 2

Klassisk drink som skapades i Venedig på 40-talet. Här är ett recept med prosecco (gör gärna en champagnedrink om du hellre vill) som går snabbt att göra, och som är mycket gott och svalkande. Självklart kan du göra din Bellini alkoholfri. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Ingredienser – Bellini (2 drinkar)

4 persikor (gärna vita) eller 4 msk persikopuré (går också att använda persikojuice)

Prosecco, champagne eller annat mousserande vin (cirka 30 cl)

Så gör du:

1. Skala och mosa eller mixa persikorna. Alternativt använder du kyld persikopuré. 

2. Lägg i purén i glasen och fyll på med mousserande. Rör om, garnera med en skiva persika och njut!

LÄS OCKSÅ: Välkomstdrinkar och fördrinkar med bubbel – 5 recept 

Alkoholfri Bellini

För en alkoholfri variant byter du bara ut ditt mouserande vin mot ett alkoholfritt bubbel. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer