Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Bellini – recept på klassisk bubbeldrink

Bubblig persikodrink som är superenkel att göra.

1 av 2

2 av 2

Klassisk drink som skapades i Venedig på 40-talet. Här är ett recept med prosecco (gör gärna en champagnedrink om du hellre vill) som går snabbt att göra, och som är mycket gott och svalkande. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Ingredienser – Bellini (2 drinkar)

4 persikor (gärna vita) eller 4 msk persikopuré (går också att använda persikojuice)

Prosecco, champagne eller annat mousserande vin (cirka 30 cl)

Så gör du:

1. Skala och mosa eller mixa persikorna. Alternativt använder du kyld persikopuré. 

2. Lägg i purén i glasen och fyll på med mousserande. Rör om, garnera med en skiva persika och njut!

LÄS OCKSÅ: Välkomstdrinkar och fördrinkar med bubbel – 5 recept