ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Bartendern: Undvik de mest vanliga misstagen

Publicerad 26 okt 2017 11.22
Allt om Vin>Dryck>Drinkar
David Kringlund brinner för att hålla cocktailkonstens fana högt.

David Kringlund brinner för att hålla cocktailkonstens fana högt.

1/2

Foto: Thomas Hjertén

För att kunna få stora och eleganta kuber utav is, precis som de i flådiga barer, kan man med fördel använda glassförpackningar i plast för att få till block av is och sedan karva.

För att kunna få stora och eleganta kuber utav is, precis som de i flådiga barer, kan man med fördel använda glassförpackningar i plast för att få till block av is och sedan karva.

2/2

Foto: Colourbox

David Kringlund är bartendern som blev brand ambassadeur, och som brinner för att hålla cocktailkonstens fana högt.

Allt om Vin kollar in de senaste drinktrenderna. 

Vanligaste misstaget folk gör i när vi mixar drinkar hemma?

– Att man inte jobbar med rätt proportioner. Många bara skjuter från höften och då blir ju resultatet därefter.

Viktiga prylar som alla hemmabartenders borde ha?

– Ett mätglas, med tanke på vad jag just sa, plus så klart en shaker och gärna en enkel juicepress för att fixa färsk juice. Sedan tycker jag man ska ha någon form av enkelt isredskap, jag brukar använda stora glassförpackningar i plast och göra is i. Det är schysst om man vill ha större bitar, eller göra kross.

Bästa proffsknepen för att bli en bättre cocktailblandare?

– Framför allt att förbereda så mycket som möjligt innan. Att hacka, skära och pressa innan gästerna kommer så att man kan fokusera på rätt grejer när man väl ska blanda ihop drinken. Och sedan så klart att satsa på ingredienser med riktigt bra kvalitet.

Vad tycker du ska ingå i basutbudet i hemmabaren?

– Man får utgå från det man själv gillar, men jag tycker absolut att någon form av whisky och en gin är grundläggande. Gärna också ett par olika bitters och något starkvin. Själv älskar jag sherry, men även vermouth är bra, det bygger komplexitet i drinkarna.

Vad äter man bäst till cocktails?

– Enkel plockmat. Allt från chark till säsongsgrönsaker som man käkar med näven.

Att ha någon form av gin hemma är grundläggande, menar David. Även whisky är ett måste.

Foto: Colourbox

Vad var det som lockade dig till bartenderyrket?

– Det hade framför allt med kreativiteten att göra, jag lockades av den kreativa och skapande delen av branschen. Dessutom är det ett väldigt socialt yrke där man får dela sin kreativitet med andra.

Drinktrend du hoppas vi aldrig får se igen?

– Allt som är artificiellt. Konstgjorda färgsättningar och sådana grejer som varken är gott eller bra för oss.