Bartendern dömer dig efter vilken drink du beställer

Foto: Adobe Stock

1 av 2

Sex on the Beach och Appletini är två drinkar som enligt undersökningen får bartenders att himla med ögonen.

Foto: Fotolia

2 av 2: Sex on the Beach och Appletini är två drinkar som enligt undersökningen får bartenders att himla med ögonen.

Tror du att din beställning i baren uppskattas lika mycket oavsett valet av drink?

Nej, vissa välkända drinkar får faktiskt bartendern att himla lite extra med ögonen.

Det visar en amerikansk undersökning. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Nej du behöver inte vara orolig för att bartendern ska döma dig speciellt hårt om du beställer favoriter som GT, whisky eller ett glas rött.

Men det finns faktiskt populära drinkar som får bartendern att döma dig och himla med ögonen. Det visar en undersökning som gjorts med 260 amerikanska bartenders på uppdrag av alcohol.org, rapporterar foodandwine.com.

LÄS OCKSÅ: Drinkar – här hittar du mängder av recept på olika favoriter

Självklart ska man beställa det man själv gillar, men vill du vara säker på att undvika blickarna från bartendern så finns det skäl nog att undvika drinkar som Appletini, Long Island Ice Tea, Jägerbomb och klassikern Sex on the Beach. 

Enligt undersökningen tycker hela 49 procent av de tillfrågade att den simpla och söta drinken Appletini (med vodka och äppeljuice) är den värsta beställningen att få.  

Den andra mest avskydda drinken bland bartenders, Jägerbomben föraktades av hela 40 procent följt av 38 procent för Sex on the Beach.

En av anledningarna till att Long Island Ice Tea-drinkar inte gick hem bland experterna, var just det faktum att det är en drink där man enkelt kan använda sprit med lägre kvalitet, enligt de tillfrågade. 

Enligt undersökningen så uppskattade bararbetarna inte heller så kallade frozen cocktails och faktiskt inte heller populära mojiton (kanske för att det är mycket jobb med den?).

LÄS OCKSÅ: 7 bra tips när du blandar drinkar 

Så nästa gång du besöker en bar, så vet du vad du inte ska beställa. Eller, så beställer du faktiskt det du gillar allra mest, och struntar i bartenderns dömande blickar fullständigt!  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!