Foto: Fotolia

Äggtoddy på Mikael Mölstads vis

En gammal fin tradition är att göra sin egen äggtoddy. Vinskribenten Mikael Mölstad är normalt inte så förtjust i äggdrinkar, men när det vankas påsk rör han gärna ihop sin egen ägg- och sockerblandning och späder med något starkt. Det kräver lite tid och tålamod - men resultatet är väl värt besväret.

Mikael Mölstad

Det behöver du till Mikael Mölstads äggtoddy för 1 person:

Ett stort kraftigt glas och en rejäl gaffel

En äggula

5-7 teskedar socker

5 cl konjak (alternativt 10 cl punsch eller apelsinjuice)

20 cl hett vatten.

LÄS OCKSÅ: Mojito - så enkelt gör du klassiska favoriten

Så gör du:

1. Lägg äggulan och sockret i glaset. Rör kraftigt med gaffeln. Det kan ta upp mot 20 minuter innan det är klart.

2. Den färdiga ägg-sockerblandningen ska bli ljusgul, pösig och inte droppa från gaffeln.

3. Häll i ca 5 cl av cognacen och fyll upp glaset med 20 cl hett vatten.

4. Rör om och njut!

LÄS OCKSÅ: 5 barer som skapat berömda drinkar

Tips! Vill du ha lite kraftigare äggsmak tar du två äggulor och ca 10 teskedar socker. För att snabba på ”rörandet” av ägg-sockerblandningen kan du ta hjälp av en elektrisk visp. Men detta kräver att du gör en större sats – minst 3-4 äggulor och motsvarande mängd socker.