Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

7 bra tips när du blandar drinkar

Kan du gissa vilken drink som kniper förstaplatsen?

1 av 3

Se till att du har allt till hands innan du börjar med dina drinkar. Och glöm inte att ha några alkoholfria alternativ i rockärmen.

Foto: Fotolia

2 av 3

Garneringen är pricken över i:et.

Foto: Fotolia

3 av 3

Hur får man till den perfekta drinken? Här är 7 tips när du blandar drinkar för perfekt resultat. 

Andra har också läst

1. Välj bra kvalitet

Tänk kvalitet på råvarorna. Välj färskpressad juice om det är så det står i receptet.

2. Isen ska vara kall och torr

Isen är en viktig ingrediens, det är viktigt att den är kall och torr, annars kan drinken bli för varm eller blaskig. Krossad is kyler snabbare än iskuber men den smälter också snabbare. Var generös med isen!

LÄS OCKSÅ: Läskande gindrink med lingon

3. Gör egen sockerlag

Sockerlag ingår i många drinkar. Blanda den lätt själv genom att koka upp lika delar socker och vatten i en kastrull. När sockerkristallerna löst sig är lagen klar. Lagen kan förvaras upphälld på flaska i kylen i cirka två veckor.

Krossad is kyler snabbare än iskuber men smälter också snabbare.

Foto: Fotolia

4. Garneringen är pricken över i:et

Garneringen förgyller cocktailupplevelsen. Skivor eller klyftor av färsk frukt och färska bär blir pricken över i:et. Lime och mynta är klassiker i många drinkar.

5. Förbered så mycket som går

Se till att du har allt till hands innan du börjar göra dina cocktails. Förbered gärna det som går, förbered blandningar och håll dem kalla i kylen, klara att skakas, röras eller blandas när gästerna kommer.

LÄS OCKSÅ: 4 läskande goda drinkar med vin och glass

6. Servera direkt

Servera drinken direkt när du hällt upp den så att den inte hinner dela sig.

7. Ha ett alkoholfritt alternativ redo

Ha några alkoholfria drinkar i rockärmen och lägg tid även på dessa. 

Fotnot: Artikeln publicerades i Allt om vin september 2016.