Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

7 fräscha och enkla drinkar till midsommar

Foto: Shutterstock

I och med midsommar så börjar sommaren på riktigt.

Vad passar då bättre än något uppfriskande i glaset som är enkelt att göra.  

Här har vi samlat 7 goda drinkar till midsommar. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Foto: ©Yaruniv-Studio - stock.adobe.com

Vattenmelonmojito (1 glas)

Ingredienser 

4-5 cl ljus rom

Limeklyftor från cirka en halv lime

1 msk socker

Små och fint hackade tärningar av vattenmelon (cirka 2 dl)

7-8 myntablad

Sodavatten eller mineralvatten (gärna smaksatt sort med fräsch citrus)

LÄS OCKSÅ: Enkla och fräscha drinkar med prosecco  

Så här gör du:

1. Muddla limeklyftor, socker och vattenmelon i ett glas. Släng i myntabladen och stöt försiktigt. 

2. Tillsätt krossad is och rom. Rör om med en sked.

3. Fyll på med ytterligare is och önskad mängd sodavatten. 

4. Garnera med myntablad, lime eller melon. 

Foto: Shutterstock

1 av 2

Foto: Shutterstock

2 av 2

Hugo (1 glas)

Ingredienser 

2-3 cl flädersaft (koncentrerad)

15 cl prosecco

1-2 kvistar färsk mynta

1-2 tsk saft från citron eller lime

eventuellt sodavatten

is

Så gör du: 

1. Muddla mycket försiktigt myntan med citronsaften i ett glas (förslagsvis ett vinglas).

2. Lägg i några isbitar

3. Fyll på med flädersaft och prosecco. Vill du så avslutar du också med lite sodavatten.  

4. Dekorera med en myntakvist eller en skiva citron/lime. 

LÄS OCKSÅ: Till receptet av Hugo med videoinstruktioner 

Foto: ©Irina Burakova - stock.adobe.com

Sangria med ananas (1 kanna)

Ingredienser

1 flaska prosecco eller cava

1 dl apelsinjuice

1,5-2 dl ananasjuice

0,25-0,5 dl citronjuice 

1 apelsin

En halv citron

Ananasbitar (en knapp dl)

Is

Mynta (cirka en näve)

LÄS OCKSÅ: Sangria – klassiskt recept med rött vin 

Så här gör du:

1. Skiva citron och apelsin i skivor. Blanda i en karaff eller tillbringare tillsammans med bitar från ananas. 

2. Lägg i myntan och fyll på med prosecco och apelsin- och ananasjuice. 

3. Rör om ordentligt och servera i isfyllda kalla glas.  

Foto: Adobe Stock

Rossini 

Ingredienser (2 glas) 

Cirka 8 jordgubbar

Prosecco (eller anat mousserande)

0,5 tsk socker

Citronsaft

Så gör du: 

1. Ta fram två iskalla champagneglas. Lägg därefter 3 rensade och fräscha jordgubbar i varje glas. 

2. Fyll på med önskad mängd socker och saft från en citron. 

3. Muddla jordgubbar, citronsaft och socker till en puréliknande konsistens (man kan också använda en mixer innan man häller purén i glaset.)

4. Fyll på med prosecco eller annat bubbel. Rör om försiktigt. 

5. Dela de kvarvarande jordgubbarna i skivor och dekorera glaskanten.   

Foto: Adobe Stock

Klassisk Bellini 

Ingredienser (2 glas)

4 vita persikor eller 4 msk persikopuré 

Prosecco (cirka 30 cl)

Så gör du:

1. Skala och mosa eller mixa persikorna. Alternativt använder du kyld persikopuré. 

2. Lägg i purén i glasen och fyll på med mousserande vin. Rör om, garnera med en skiva persika och njut! 

Foto: Adobe Stock

1 av 2

Foto: Adobe Stock

2 av 2

Bellini med hallon

Ingredienser (1 glas)

Färska hallon (en knapp dl)

1,5-2 msk socker (gärna florsocker) alternativt 2 cl sockerlag

Prosecco

Så här gör du:

1. Mosa eller mixa hallon och florsocker till en härlig puré. Kyl den så att den är kall när den serveras.

2. Lägg knappt 3 msk puré i ett champagneglas.

3. Fyll på med önskad mängd bubbel. 

Tips: Vill man så kan man också pressa lite limejuice över hallonpurén. Smaka dig fram.

Foto: Adobe Stock

Aperol Spritz

Aperol Spritz är en oerhört populär och bittersöt drink med italienska förtecken. 

Ingredienser (2 drinkar)

18 cl prosecco (moussernade vin)

12 cl Aperol

6 cl sodavatten

is

Apelsinskal eller apelsinklyfta

Så gör du: 

Fyll ett glas med is, gärna ett traditionellt vinglas. Häll i ditt bubbel, aperol och sodavatten. Rör om försiktigt. Garnera med en apelsinskiva. 

LÄS OCKSÅ: Sex on the beach - enkelt recept