En bartender är under normala omständigheter en vänlig figur.
En bartender är under normala omständigheter en vänlig figur. Foto: ©georgerudy - stock.adobe.com

5 drinkar som bartendern är trött på att behöva göra

Att beställa en drink på krogen är en kravlös upplevelse – om du står på rätt sida av baren. För personen som ska göra jobbet ser läget annorlunda ut. 

Allt om Vin presenterar 5 klassiska drinkar som ligger längst ned på många bartenders önskelista. 

Tidspress, oförskämda gäster och hög ljudnivå. Mitt i röran kommer någon och ber dig om en drink som kräver att du ignorerar allt annat i flera minuter. Kanske är det ändå bättre än att behöva blanda till en blaskig och vulgär spritröra för den miljonte gången? 

Det finns bekant drinkar som är jobbigare och mer uttjatade än andra. Här är fem av dem, enligt uttalanden från olika bartenders runtom på nätet. 

Mojito

Klassisk long drink med kubanska rötter som är populär världen över. Mojiton är även ökänd för att vara tidskrävande att göra i ordning. Kruxet här är den krossade isen. Förekommer ständigt på listor över bararbetares främsta irritationsmoment. 

Om du vill göra en Mojito hemma i lugn och ro så hittar du receptet här

Long Island Iced Tea

Häll fem olika sorters sprit och en skvätt coca cola i ett glas. För den vane bartendern är en Long Island Iced Tea ungefär lika kreativt utmanande som att fixa till en häxblandning från högstadieperioden. 

LÄS OCKSÅ: Bartendern dömer dig efter vilken drink du beställer

Bloody Mary

Kräver 8 olika ingredienser, däribland en färsk selleristjälk. Inför lunchrusningen är personalen väl förberedd på beställningen, under kvällstid är den bara ett otyg. Fixa till den själv hemma i stället, receptet hittar du här.

Strawberry Daiquiri

Kräver mixer, vilket kräver extra mycket tid och tålamod. Och en hög tolerans för oväsendet som kommer från nämnda mixer. 

White Russian

När en drink innehåller grädde blir bäst före-datumet plötsligt en faktor att ta hänsyn till. Det blir så småningom även den slabbiga bardisken och lukten av intorkade mjölkprodukter. 

”Överraska mig-drinken”

Som med mycket annat handlar detta om rätt tid och tillfälle. En fullsmockad nattklubb är inte den optimala miljön för långa funderingar och djärv experimentlusta. Att gästen själv vet vad hen vill ha är enligt de flesta bartenders att föredra. 

LÄS OCKSÅ: Drinkar – världens 10 mest populära klassiker

I ett större sammanhang handlar det ju ändå här om så kallade I-landsproblem. Och i slutändan är det ändå du som ska dricka drinken som bestämmer. 

Källor: buzzfeed.com, insider.com, thrillist.com 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!