Fortfarande vallfärdar folk till baren på Raffles Hotel för att få uppleva en äkta Singapore Sling.
Fortfarande vallfärdar folk till baren på Raffles Hotel för att få uppleva en äkta Singapore Sling. Foto: Shutterstock

5 barer som skapat berömda drinkar

Att ta en drink på en av världens klassiska barer är en upplevelse. Inte bara för den fantastiska miljön utan för känslan av att storheter varit där före dig och kanske sippat på en likadan. Här fem barer där berömda drinkar fötts.

Historiskt kändishäng i Paris

En av världens mest mytiska barer. Öppnad 1911 står den fortfarande kvar i originalskick nära berömda Café de la Paix. Här har 1900-talets kändisar som Hemingway, Jean Paul Sartre, Coco Chanel och Humphrey Bogart druckit Bloody Mary och deras egen skapelse White Lady (gin, cointreau och citronjuice). För att alla amerikaner ska fatta skrivs adressen ”Sank Roo Doe Noo”.

https://www.facebook.com/HarrysNewYorkBarParis/photos/a.148283398564153.29826.148282981897528/148283401897486/?type=1&theater

Harry’s New York Bar

5 rue Daunou, Paris, Frankrike

www.harrysbar.fr

Singapore Slings födelseplats

The Long Bar på Raffles i Singapore är utan tvekan Asiens mest omtalade. Här möttes alla de rikaste resenärer när förra seklet var ungt. Hela hotellet andas oändlig lyx och pengar. Fortfarande vallfärdar folk till baren för att få uppleva en äkta Singapore Sling. I dag görs den i olika varianter med orginalreceptet lär bara innehålla gin, körsbärslikör och citronjuice.

Long Bar, Raffles Hotel Foto: Shutterstock

Long Bar, Raffles Hotel

1 Beach Road, Singapore

www.raffles.com/singapore

LÄS OCKSÅ: 7 tips när du blandar drinkar

Cocktails i eleganta kvarter

Baren på ultralyxhotellet The Connaught, i den eleganta stadsdelen Mayfair, är verkligen en upplevelse. Inspirerad av 1920-talet känns det som att kliva in i en film där du själv är en häpen statist. Här blandas cocktails på högsta nivå. Men den traditionelle beställer deras klassiker: The Martin Trolley, en vagn med alla ingredienser till en äkta Dry Martini. Du bestämmer själv hur du vill ha den.

https://www.instagram.com/p/BXnpUfmF_di/?taken-by=theconnaught

The Connaught Bar

Carlos Place, London, England

www.the-connaught.co.uk

En hyllning till modefotografen

Här är baren som blivit en Berlinklassiker. Den är en hyllning till berömde fotografen Helmut Newton som föddes just i Berlin 1920. Han lämnade staden 1938 och skapade ett världsrykte med sina modebilder. På Newton Bar finns hans spektakulära ”Big Nude” på fondväggen. Den passar bra ihop med en Absolut Newton (vodka, apelsin, lime, rörsocker och bitter lemon).

https://www.facebook.com/newton.bar.gendarmenmarkt.berlin/photos/a.277984838925715.65988.277919762265556/1273427382714784/?type=1&theater

Newton Bar

Charlottenstrasse 57

Berlin-Mitte, Tyskland

www.newton-bar.de

Legendarisk New York-bar med berömd tavla

The Cole Bar är ett måste på Manhattan. I det ståtliga hotellet St Regis vid Fifth Avenue nära Trump Tower finns en tavla med King Cole som är legendarisk. Den kommer från berömda Hotel Knickerbocker där Dry Martini lär ha skapats. I Cole Bar uppfanns å andra sidan en annan klassiker – Bloody Mary: vodka, tomatjuice, Worcestershiresås, tabasco och sellerisalt.

https://www.instagram.com/p/BZ3wc5zlziy/?hl=sv&taken-by=stregisnewyork

St Regis The Cole Bar

2 East 55th Street, New York City, USA

www.stregisnewyork.com

Fotnot: Artikeln publicerades i Allt om vin juli 2016.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!