4 drinkar att skämma bort mamma med på mors dag
Hallon, vattenmelon, ananas och Aperol.
Här är fyra läskande drinkar som passar perfekt att skämma bort mamma med på mors dag.
Clover Club (1 glas)
Hallon och gin är ingen dum kombination.
Ingredienser:
4-5 cl gin
2 cl hallonsockerlag (se enkelt recept nedan)
1,5-2 cl färskpressad citronsaft
1 cl äggvita
Is
Färska hallon till garnering
Så gör du en Clover Club:
1. Blanda alla ingredienser i en shaker och skaka ordentligt utan is för att få till ett skum.
2. Fyll på med is och skaka tills shakern är riktigt kall.
3. Sila upp i ett kylt cocktailglas. Garnera med färska hallon.
Enkelt recept på hallonsockerlag:
Gör en större sats, häll upp på flaska och spara i kylen. Håller några veckor.
Koka upp 0,5 liter sockerlag med 125 gram frysta hallon (5 dl vatten och 5 dl socker). Se recept på sockerlag här!
Vattenmelonmojito (1 glas)
Ingredienser
4-5 cl ljus rom
Limeklyftor från cirka en halv lime
1 msk socker
Små och fint hackade tärningar av vattenmelon (cirka 2 dl)
7-8 myntablad
Sodavatten eller mineralvatten (gärna smaksatt sort med fräsch citrus)
LÄS OCKSÅ: Enkla och fräscha drinkar med prosecco
Så här gör du:
1. Muddla limeklyftor, socker och vattenmelon i ett glas. Släng i myntabladen och stöt försiktigt.
2. Tillsätt krossad is och rom. Rör om med en sked.
3. Fyll på med ytterligare is och önskad mängd sodavatten.
4. Garnera med myntablad, lime eller melon.
Aperol sour (1 glas)
Ingredienser:
6 cl Aperol
3 cl citronjuice
1,5-2 cl sockerlag
äggvita (en liten)
is
Till garnering:
En skiva apelsin eller grapefrukt eller tunna skivor av skalet (zest)
LÄS OCKSÅ: Så gör du en klassisk Aperol spritz – recept
Så gör du en Aperol sour
1. Kyl ett glas genom att fylla det med is. Gärna ett klassiskt cocktailglas.
2. Ta fram en shaker och fyll med en isbit och äggvita. Skaka ordentligt.
3. Fyll på med Aperol, citronjuice, sockerlag och ordentligt med is. Skaka ordentligt.
3. Häll ut isen ur cocktailglaset och sila sedan upp drinken (vill du så kan du också dubbelsila genom att hälla genom en tesil).
4. Garnera med en tunn skiva av skalet från till exempel en apelsin.
LÄS OCKSÅ: Så enkelt gör du sockerlag på nolltid – recept
Sangria med ananas (1 kanna)
Ingredienser
1 flaska prosecco eller cava
1 dl apelsinjuice
1,5-2 dl ananasjuice
0,25-0,5 dl citronjuice
1 apelsin
En halv citron
Ananasbitar (en knapp dl)
Is
Mynta (cirka en näve)
LÄS OCKSÅ: Sangria – klassiskt recept med rött vin
Så här gör du:
1. Skiva citron och apelsin i skivor. Blanda i en karaff eller tillbringare tillsammans med bitar från ananas.
2. Lägg i myntan och fyll på med prosecco och apelsin- och ananasjuice.
3. Rör om ordentligt och servera i isfyllda kalla glas.