4 drinkar att skämma bort mamma med på mors dag

Fläder, vattenmelon, ananas och Aperol.

Här är fyra läskande drinkar som passar perfekt att skämma bort mamma med på mors dag. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Foto: ©Yaruniv-Studio - stock.adobe.com

Vattenmelonmojito (1 glas)

Ingredienser 

4-5 cl ljus rom

Limeklyftor från cirka en halv lime

1 msk socker

Små och fint hackade tärningar av vattenmelon (cirka 2 dl)

7-8 myntablad

Sodavatten eller mineralvatten (gärna smaksatt sort med fräsch citrus)

LÄS OCKSÅ: Enkla och fräscha drinkar med prosecco  

Så här gör du:

1. Muddla limeklyftor, socker och vattenmelon i ett glas. Släng i myntabladen och stöt försiktigt. 

2. Tillsätt krossad is och rom. Rör om med en sked.

3. Fyll på med ytterligare is och önskad mängd sodavatten. 

4. Garnera med myntablad, lime eller melon. 

Foto: Adobe Stock

Hugo (1 glas)

Ingredienser 

2-3 cl flädersaft (koncentrerad)

15 cl prosecco

1-2 kvistar färsk mynta

1-2 tsk saft från citron eller lime

eventuellt sodavatten

is

Så gör du: 

1. Muddla mycket försiktigt myntan med citronsaften i ett glas (förslagsvis ett vinglas).

2. Lägg i några isbitar

3. Fyll på med flädersaft och prosecco. Vill du så avslutar du också med lite sodavatten.  

4. Dekorera med en myntakvist eller en skiva citron/lime. 

LÄS OCKSÅ: Till receptet av Hugo med videoinstruktioner 

Foto: Adobe Stock

Aperol sour (1 glas)

Ingredienser:

6 cl Aperol

3 cl citronjuice

1,5-2 cl sockerlag

äggvita (en liten)

is

Till garnering:

En skiva apelsin eller grapefrukt eller tunna skivor av skalet (zest)

LÄS OCKSÅ: Så gör du en klassisk Aperol spritz – recept 

Så gör du en Aperol sour

1. Kyl ett glas genom att fylla det med is. Gärna ett klassiskt cocktailglas. 

2. Ta fram en shaker och fyll med en isbit och äggvita. Skaka ordentligt. 

3. Fyll på med Aperol, citronjuice, sockerlag och ordentligt med is. Skaka ordentligt. 

3. Häll ut isen ur cocktailglaset och sila sedan upp drinken (vill du så kan du också dubbelsila genom att hälla genom en tesil).   

4. Garnera med en tunn skiva av skalet från till exempel en apelsin. 

LÄS OCKSÅ: Så enkelt gör du sockerlag på nolltid – recept 

Foto: Adobe Stock

Sangria med ananas (1 kanna)

Ingredienser

1 flaska prosecco eller cava

1 dl apelsinjuice

1,5-2 dl ananasjuice

0,25-0,5 dl citronjuice 

1 apelsin

En halv citron

Ananasbitar (en knapp dl)

Is

Mynta (cirka en näve)

LÄS OCKSÅ: Sangria – klassiskt recept med rött vin 

Så här gör du:

1. Skiva citron och apelsin i skivor. Blanda i en karaff eller tillbringare tillsammans med bitar från ananas. 

2. Lägg i myntan och fyll på med prosecco och apelsin- och ananasjuice. 

3. Rör om ordentligt och servera i isfyllda kalla glas.  

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer