Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

3 läskande drinkar med Aperol i – recept

Så här gör du en fräsch Aperol Spritz - Italiens populäraste drink

1 av 2

2 av 2

I år är det 100 år sedan bröderna Barbieri från nordvästra Italien skapade sin galet populära apertif Aperol.

För de allra flesta är drycken mest förknippad med sommardrinken – Aperol spritz.

Allt om Vin firar detta jubileum med att bjuda på 3 enkla men supergoda recept på drinkar med just Aperol i. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Aperol Spritz

Aperol Spritz är en oerhört populär och bittersöt drink med italienska förtecken. 

Ingredienser

9 cl prosecco (moussernade vin)

6 cl Aperol

3 cl sodavatten

is 

Apelsinskal eller apelsinklyfta

Så gör du: 

Fyll ett glas med is, gärna ett traditionellt vinglas. Häll i ditt bubbel, aperol och sodavatten. Rör om försiktigt. Garnera med en apelsinskiva. 

Nomayo

Ingredienser

4 cl gin

2,5 cl fläderlikör 

1-2 cl Aperol

1,5 cl citronsaft

Champagne, prosecco eller annat mousserande vin

Apelsin eller citron för garnering

Så gör du:

Blanda alla ingredienser förutom bubbel i en shaker med is. Skaka ordentligt och sila i ett trevligt cocktailglas. Toppa med valfritt bubbel, som champagne. Garnera med citron eller apelsin – skiva eller zest. 

Aperol sour

I ngredienser

6 cl Aperol

3 cl citronjuice

1,5-2 cl sockerlag

äggvita (en liten)

is

Till garnering:

En skiva apelsin eller grapefrukt eller tunna skivor av skalet (zest)

LÄS OCKSÅ: Så gör du en whiskey sour – recept

Så gör du:

Kyl ett glas genom att fylla det med is. Gärna ett klassiskt cocktailglas. Ta fram en shaker och fyll med en isbit och äggvita. Skaka ordentligt. Fyll på med Aperol, citronjuice, sockerlag och ordentligt med is. Skaka ordentligt. Häll ut isen ur cocktailglaset och sila sedan upp drinken (vill du så kan du också dubbelsila genom att hälla genom en tesil). Garnera med en tunn skiva av skalet från till exempel en apelsin. 

LÄS OCKSÅ: Så enkelt gör du sockerlag på nolltid – recept