Foto: Zbigniew Lewczak / Adobe stock

Årets nya drycker till jul

Varje år dyker det upp nya drycker och nya smaker till jul.

Blossa tar varje år fram en ny glöggsmak. Årets variant har smak av passionsfrukt, kokos och kaffe. 

Glögg blandat med bubbel, glubbel, och julmust med ölsmak är andra nya juldrycker. Här är årets julnyheter i glaset.

Julen är årets största högtid och varje år lanseras det mängder med glöggsorter och drycker med jultema. I år är inget undantag.

Den svenska dryckesjätten Blossa har traditionsenligt lanserat sin årgångsglögg med en ny smak varje år. Förra året hämtades inspiration från Italien och i år från Hawaii:  Blossa 19 Aloha.

För de som älskar mousserande vin har dryckesföretaget även släppt glubbeln, en glögg med bubblor.

Men om man inte är sugen på att köpa drycken på Systembolaget har Allt om Vin även ett recept på hur man tillverkar egen så kallad glubbel.

Must med smak av öl

För den som gillar kombinationen öl och glögg finns nu en svensk öl med smak av glögg och är resultatet av ett samarbete mellan ett antal bryggerier. Det är en sour ale med karaktär av glöggkryddor som stjärnanis, pomerans, ingefära, kardemumma, kanel och nejlika.

Ett alkoholfritt alternativ har Apotekarnes lanserat: Bryggarmusten, en julmust med alkoholfri öl i.

Årets snapsnyhet heter O.P. Anderson Petronella som säljs på Systembolaget. Snapsen har lägre alkoholhalt än de traditionella varianterna för att den ska passa julmaten och har smak av äpple samt pomerans. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!