Detta säger ditt val av dryck om din personlighet

Känner du igen dig i hur du är baserat på vad du beställer i baren?

Foto: Adobe stock

1 av 2: Känner du igen dig i hur du är baserat på vad du beställer i baren?

Vad säger ditt val av dryck om dig?

Foto: Adobe stock

2 av 2: Vad säger ditt val av dryck om dig?

Rött vin indikerar att du är sofistikerad, och tequila att du söker efter äventyr.

Vad säger ditt val av dryck mer om dig och din personlighet?

Se om du känner igen dig i hur du är baserat på vad du beställer i baren.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

En drink säger mer än man kan tro om en person, det tror i alla fall vi på Allt om Vin. Vi har sammanställt en lista om hur ens val av dryck avslöjar ens personlighet, med hjälp av tips från bartenders och vår egen erfarenhet. Vi har även slängt med en gnutta fantasi i mixen.

Rosévin

För dig får det gärna vara sommar året om. Inspirerad av ditt val av dryck är du ofta en frisk och välkommen fläkt. Du gillar att använda ord som "härligt", "underbart" och "ljuvligt" för att beskriva i princip allt. Din favoritfilm har vid något tillfälle varit, om den inte fortfarande är det, Pretty woman.

Rött vin

Du är sofistikerad och passionerad. Du ser dig själv som en djup och intellektuell person. Din dröm är att ha ett murrigt, mörkt biblioteksrum hemma med stora sammetsfåtöljer, där du kan sitta och läsa klassiker, eller möjligtvis poesi ibland, medan du sippar på ett glas rött.

LÄS OCKSÅ: Bästa röda vinet under 100 kronor på Systembolaget 

Vitt vin

Ett glas vitt är ditt bästa knep för att koppla av efter en krävande dag, gärna med några väninnor du kan skvallra med om allt det senaste som hänt. Du är antingen väldigt chill och nöjer dig med att go with the flow – eller har väldigt starka åsikter och är inte rädd för att ställa till med en scen om du inte får som du vill.

Öl

Du gillar att hålla saker så enkelt som möjligt, och ser gärna svart och vitt på allt. Din favoritstund på veckan är fredagskvällar efter en lång jobbvecka och du kan ligga och chilla i soffan med en riktigt kall öl. Du drömmer i hemlighet om att ha ett eget litet mikrobryggeri i garaget någon gång.

LÄS OCKSÅ: Öl – 5 fakta om världens vanligaste alkoholdryck 

Champagne

Du gillar lyx i vardagen och ditt liv är ett enda stort firande. För dig krävs det inget speciellt tillfälle för att få beställa ett glas champagne. Du har exklusiv och ganska dyr smak i allt från kläder till mat.

LÄS OCKSÅ: Allt du behöver veta om champagne – snabbguide 

Cider

Antagligen har du precis fyllt 18 och börjat få gå på krogen. Du gillar varken vin eller öl än utan håller dig till det som smakar mest likt läsk.

Whisky

Du är lugn som en filbunke, vet vad du vill ha och vad du gillar och ogillar. Du är rak och ärlig - egenskaper du uppskattar hos andra, och även värnar om hos dig själv. Om det dyker upp obekväma och jobbiga situationer eller problem tar du tjuren vid hornen direkt och löser det på ett så diplomatiskt sätt som möjligt.

Gin & Tonic

Det spelar ingen roll om alla i ditt sällskap beställer öl och vin, du håller dig till din gin & tonic. Likväl som när det är dags att välja dryck som i andra situationer är du principfast och tänker sällan utanför boxen. Du gillar rutiner och skäms inte för det, men när du vill skoja till det byter du ut fredagstacosen mot pizza.

Mojito

En mojito är alla stressade bartenders mardröm, då den tar lång tid att göra i ordning.  Du anser att din tid är mer dyrbar än andras och ignorerar onda ögat från alla andra i baren som bara vill beställa en öl. Du bryr dig med andra ord inte särskilt mycket om andra människor utan anser att du är den som alltid borde stå i centrum. 

Tequila

Du är vild av dig och söker ständigt efter nästa äventyr i livet. Festen har inte börjat förrän du kommer dit och du tar gärna med dig någon upp på dansgolvet det första du gör. Du försöker att aldrig oroa dig i onödan och viftar gärna bort små problem för att fokusera på det positiva i livet i stället.

LÄS OCKSÅ: Spritguiden – lär dig mer om olika spritdrycker i en enkel guide 

Shot

Du vill bara bli full, så snabbt som möjligt.

Källa: Medium, Reader's digest 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!