Då ändras priserna på Systembolaget

Leverantörerna har möjlighet att justera priserna flera gånger om året.

Foto: Adobe Stock

Leverantörerna har möjlighet att justera priserna flera gånger om året.

Visste du att priset på ditt favoritvin kan höjas flera gånger om året.

Allt om Vin förklarar vid vilka tillfällen varje år som leverantörerna får justera sina priser på Systembolaget. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Precis som i resten av handeln förändras priserna på Systembolagets olika produkter med jämna mellanrum. Det händer att en vara kan bli billigare, men ofta blir det några kronor dyrare. 

Hur ofta sker prisjusteringarna på Systemet då? Kan leverantörerna höja och sänka sina priser lite när som helst. Nej, det där är har Systembolaget reglerat. Men det skiljer sig åt, beroende på om det handlar om varor som finns med i det ordinarie sortimentet eller i beställningssortimentet. Det vill säga flaskorna som du hittar på hyllorna i butiken respektive de som bara går att beställa på webben.

När det gäller det fasta sortimentet så kan leverantörerna justera sina priser vid två tillfällen varje år enligt Systembolagets webbplats. Nämligen i mars och september. 

När det gäller varor i beställningssortimentet har leverantörerna däremot möjlighet att justera priserna hela fyra gånger per år. 

– Mars, juni, september och december men också när en vara byter sortiment från fast sortiment till beställningssortimentet, uppger Systembolaget.se.   

LÄS OCKSÅ: Beställningssortimentet – Systembolagets hemliga guldgruva   

Så bli inte förvånad om ditt favoritvin i det fasta sortimentet har en ny prislapp i början av våren eller tidigt på hösten. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!