Tung trio från Toscana

Tre av de bästa toscanska vinerna på bolaget har bytt årgång - starkt fyndläge i olika prislägen!

2015 Tignanello (Antinori), nr 32152, 729 kr. Super-Tuscan-pionjären är i högform denna utmärkta årgång, stilig och maffig i ytterligt välskräddad kostym som trots den franska druvdominansen (cab franc och sauvignon) är omisskännligt italiensk. Kan drickas nu efter lång dekantering, men visar inte sitt bästa förrän om sex-tio år, beroende på din smak.

2008 Castello Fonterutoli, nr 32130, 299 kr. 2014 var ett svårt år i Toscana, så svårt att familjen Mazzei avstod från att göra sin klassiska riserva. I glappet efter årgång 2013 släpps nu ett mindre parti av så gott som drickmogna 2008-an – till samma pris, 299 kr! Stor chianti som kan fortsätta växa några år, köp!

2016 Brancaia Chianti Classico, nr 70725, 154 kr. Storsatsande Brancaia lyfter ständigt kvaliteten, och detta är den bästa årgång jag provat av chianti classicon. Mycket bra i husets fruktiga, tillgängliga stil, gott redan nu men kan sparas ett par-tre år.

På tallriken i samtliga fall: din bästa lammrätt med klassisk kryddning av vitlök och rosmarin. Keine experimente, som Angela Merkel skulle säga.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!