Supergoda desserten: frukt med rostad vit choklad

Superlätt att göra, supergott att äta, supermycket vitaminer. Helgens dessert är klar, med sött portugisiskt i glaset.

Fruktsallad med rostad vit choklad

En fräsch fruktsallad kostar inte mycket att göra och är en härlig avslutning på middagen – dessutom späckad med vitaminer. Rostad vit choklad gör det hela ännu festligare.

4 personer:

2-3 apelsiner

2-3 äpplen, svenska om det finns

2 sharonfrukter

100 g vit choklad

lite grovhackad mandel och/eller hasselnötter

  1. Börja med att rosta chokladen. Sätt ugnen på 175°. Grovriv chokladen och bred ut den på bakpapperklädd plåt. Rosta den gyllenbrun mitt i ugnen 3-5 min, passa så den inte bränns. Ta ut, låt kallna och bryt i små bitar.
  2. Skala apelsinerna och skär i skivor. Tvätta och tärna äpplen och sharonfrukt. Fördela frukten på fyra tallrikar, strö choklad och hackad mandel/nötter över.

I glaset

Muscatdruvan ger världens mest mångsidiga dessertviner, och passar även här. 2015 Bacalhoa Moscatel de Setúbal, nr 8011, 115 kr, kommer från Portugal och är bra att ha på lut i kylen. Håller där två-tre veckor efter öppnandet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!