Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer
EXPRESSEN.SE

Supergoda desserten: frukt med rostad vit choklad

Superlätt att göra, supergott att äta, supermycket vitaminer. Helgens dessert är klar, med sött portugisiskt i glaset.

Andra har också läst

Fruktsallad med rostad vit choklad

En fräsch fruktsallad kostar inte mycket att göra och är en härlig avslutning på middagen – dessutom späckad med vitaminer. Rostad vit choklad gör det hela ännu festligare.

4 personer:

2-3 apelsiner

2-3 äpplen, svenska om det finns

2 sharonfrukter

100 g vit choklad

lite grovhackad mandel och/eller hasselnötter

  1. Börja med att rosta chokladen. Sätt ugnen på 175°. Grovriv chokladen och bred ut den på bakpapperklädd plåt. Rosta den gyllenbrun mitt i ugnen 3-5 min, passa så den inte bränns. Ta ut, låt kallna och bryt i små bitar.
  2. Skala apelsinerna och skär i skivor. Tvätta och tärna äpplen och sharonfrukt. Fördela frukten på fyra tallrikar, strö choklad och hackad mandel/nötter över.

I glaset

Muscatdruvan ger världens mest mångsidiga dessertviner, och passar även här. 2015 Bacalhoa Moscatel de Setúbal , nr 8011, 115 kr, kommer från Portugal och är bra att ha på lut i kylen. Håller där två-tre veckor efter öppnandet.