Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Starta helgen med lätta läckra tilltugg

De här superenkla svampmackorna är precis vad du behöver för att ge helgen en bra start. Generöst vitt i glasen, förstås. Glad fredag!

Andra har också läst

Crostini med vitlöksgratinerade champinjoner

Snabbt, enkelt och supergott. Vad mer begär du av ett tilltugg? Vegetariskt? Det också!

4 personer:

12 snedskurna skivor baguette

1 msk rapsolja

12 små champinjoner

en nypa salt

ett par varv på pepparkvarn

50 g rumsvarmt smör

1-2 vitlöksklyftor, gärna färsk

1/2 dl finhackad persilja eller basilika

  1. Sätt ugnen på 225°. Pensla bröden med rapsolja. Skiva champinjonerna tunt. Fördela dem på brödskivorna, krydda lätt.
  2. Blanda smöret med vitlök och persilja. Bred det över champinjonerna. Lägg bröden på bakpapperklädd plåt och gratinera högt upp i ugnen tills smöret smält och svampen fått lite färg, ca 5-6 minuter. Låt svalna lite innan du serverar.

I glaset

Här passar det bäst med ett vitt som har bra fart i frukten och gärna lite fatkaraktär. 2017 Mulderbosch Chenin Blanc Steen op Hout , nr 2701, 89 kr, från Sydafrika gör jobbet.