Smakrik sallad med kryddigt vitt

På 20 minuter har du fixat fredagens middag – härlig sallad som trivs fint med en kryddig vit italienare i glaset. God helg!

Andra har också läst

Ädelsallad med squash, bacon och valnötter

Snabblagat och smakrikt med härliga brytningar i kryddning och konsistens. Variera gärna grönt och ost efter din egen smak.

4 personer:

1 pkt bacon

1 mellanstor squash, ca 350 g, gärna gul

1-2 msk olivolja

1 påse blandad sallad eller en mix av roman, rosso och mache

1 ask cocktailtomater

50 g valnötskärnor

200 g ädelost, inte alltför stark

Servering:

oliv- eller citronolja

tunnskivat och rostat surdegsbröd

  1. Strimla bacon och fräs knaprigt i het panna. Ta upp ur pannan, lägg på hushållspapper att rinna av och svalna.
  2. Dela squashen på längden, skiva den tunt och stek mjuk i olivoljan.
  3. Lägg upp salladen på fat eller 4 tallrikar. Halvera tomaterna, grovhacka nötterna och smula osten i munsbitar.
  4. Fördela bacon, squash, tomater, nötter och ost på salladen, servera med god olja och bröd.

Salta tillbehör

När man har ingredienser med hög sälta, som bacon och osten här, gäller det att hålla igen på saltet för övrigt. Här gör vi ingen dressing, en god, helt naturell olivolja gör jobbet bäst.

I glaset

Med både rökt fläsk och ädelost i maten längtar jag efter fräscht vin med lite god kryddighet. Testa 2017 Mezzacorona Pinot Grigio, nr 2412, 99 kr.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer