Lättlagad sallad med fina fisken

Hur enkelt som helst gör du den här festliga laxsalladen – supergod med ett vitt italienskt ekovin i glaset!

Andra har också läst

Laxsallad med somrigt grönt och marinerad vitlöksdressing

En härligt generös sallad, bra också som festmat – det mesta kan vara förberett utom laxen, som bör stekas på i sista stund. Snåla inte med dressingen, det är den som gör hela rätten.

4 personer:

1 kruka grönsallad eller 1/2 isbergshuvud

1 knippe rucola

50 g färsk spenat

12 färska champinjoner

150 g sockerärter

1 msk smör

15 körsbärstomater, gärna i olika färger

2 dl soltorkade tomater i olja

600 g laxfilé, skinn- och benfri

1/2 tsk salt

1 krm nymalen svartpeppar

2 msk smör till stekning

Dressing:

1 dl marinerade vitlöksklyftor

1 msk balsamvinäger

1/2 dl olivolja

1 tsk salt

1 krm nymalen svartpeppar

Servering:

gott bröd och smör med flingsalt

  1. Bottna ett stort fat med riven sallad, rucolablad och ansad spenat. Skiva champinjonerna, dela sockerärterna på mitten och fräs dem hastigt i brynt smör. Dela de färska tomaterna, strimla de soltorkade. Fördela över salladen.
  2. Dressing: Hacka vitlöksklyftorna och blanda med övriga ingredienser.
  3. Tärna laxen i kuber. Salta, peppra och stek hastigt i brynt smör.
  4. Fördela laxkuberna över det gröna, droppa dressingen över det hela. Servera genast med bröd och smör.

I glaset

Den Omega 3-täta laxen kräver vin med pigga syror och vitlöksmättad dressing stadig frukt. Italienska trotjänaren 12419 Casal di Serra, 99 kr, ställer vänligt upp med båda delarna, plus ekostämpel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!