EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Kryddig kyckling med fräsch rosé

Våren tvekar, men det är ändå dags för rosé i glasen! En kryddig och lättlagad kyckling sitter bra till i helgen.

Andra har också läst

Mandel- och sesampanerad kyckling med gott grönt

En både fettsnål och glutenfri panering med bra smak, som steks behändigt i ugnen. Gröna tillbehör och yoghurt fulländar de smakliga nyttigheterna.

4 personer:

4 kycklingfiléer à ca 150 g

Panering:

2 msk soja

2 msk sesamfrön, gärna rostade

1 tsk kumminfrön

1 tsk korianderfrön

2 msk malen mandel

1 tsk salt

1 krm nymalen svartpeppar

1-2 msk olivolja

400-500 g broccoli

200 g bond- eller sojabönor, frysta

Sås:

2 dl matyoghurt

1 vitlöksklyfta

rivet skal av 1 citron

  1. Sätt ugnen på 200°. Häll sojan i en tallrik. Stöt kummin och koriander i en mortel. Blanda sesamfrön, stötta frön, malen mandel, salt och peppar och bred ut på en tallrik.
  2. Vänd kycklingen filéerna först i soja, sedan i frömixen så de täcks ordentligt. Lägg dem i ugnsfast form, ringla olja över och stek mitt i ugnen 20-25 minuter till fin färg och minst 68° innertemp.
  3. Koka broccolin knappt mjuk i saltat vatten, 2-4 minuter. Tillred bönorna enligt förpackningen. Blanda yoghurten med vitlök och citronskal.
  4. Fördela det gröna på fyra tallrikar, klicka på yoghurt och toppa med skivade kycklingfiléer.

I glaset

Den kryddiga kycklingen trivs fint med ett franskt rosévin med drag av blodapelsin och lite örter: 2018 Les Fumées Blanches Rosé , nr 22138, 89 kr.