Kryddig kyckling med fräsch rosé

Våren tvekar, men det är ändå dags för rosé i glasen! En kryddig och lättlagad kyckling sitter bra till i helgen.

Andra har också läst

Mandel- och sesampanerad kyckling med gott grönt

En både fettsnål och glutenfri panering med bra smak, som steks behändigt i ugnen. Gröna tillbehör och yoghurt fulländar de smakliga nyttigheterna.

4 personer:

4 kycklingfiléer à ca 150 g

Panering:

2 msk soja

2 msk sesamfrön, gärna rostade

1 tsk kumminfrön

1 tsk korianderfrön

2 msk malen mandel

1 tsk salt

1 krm nymalen svartpeppar

1-2 msk olivolja

400-500 g broccoli

200 g bond- eller sojabönor, frysta

Sås:

2 dl matyoghurt

1 vitlöksklyfta

rivet skal av 1 citron

  1. Sätt ugnen på 200°. Häll sojan i en tallrik. Stöt kummin och koriander i en mortel. Blanda sesamfrön, stötta frön, malen mandel, salt och peppar och bred ut på en tallrik.
  2. Vänd kycklingen filéerna först i soja, sedan i frömixen så de täcks ordentligt. Lägg dem i ugnsfast form, ringla olja över och stek mitt i ugnen 20-25 minuter till fin färg och minst 68° innertemp.
  3. Koka broccolin knappt mjuk i saltat vatten, 2-4 minuter. Tillred bönorna enligt förpackningen. Blanda yoghurten med vitlök och citronskal.
  4. Fördela det gröna på fyra tallrikar, klicka på yoghurt och toppa med skivade kycklingfiléer.

I glaset

Den kryddiga kycklingen trivs fint med ett franskt rosévin med drag av blodapelsin och lite örter: 2018 Les Fumées Blanches Rosé, nr 22138, 89 kr.

 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer