Italiensk trio med klass

Tre av mina italienska favoriter har kommit i nya, goda årgångar. Härliga matviner är de alla.

Med en klassisk lammgryta eller mustig pastarätt med köttinslag sträcker jag mig oftast efter något italienskt. De här tre vinerna är gamla favoriter som kommit med nya årgångar – olika i stilen men alla strålande till maten.

2014 Poliziano Vino Nobile di Montepulciano Viti Nuove, nr 2144, 149 kr. Imponerande från detta svåra år med lite lättare framtoning än vanligt men grundkaraktären i behåll. Drick inom två år, mognar ut snabbare än vanligt.

2013 Castello Fonterutoli (Mazzei), nr 32130, 299 kr. Härligt komplext från stark producent och årgång med härligt kärnig ursprungskaraktär och stabil, lagringstålig struktur. Kan drickas nu men vinner på minst tre-fem års lagring.

2015 Campolieti Ripasso, nr 6792, 115 kr. En trotjänare som känns i toppform, och ett av få ripassoviner utan skämmande sockertillsats. Varmt, generöst och mångsidigt vid matbordet, drick inom två-tre år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!