Gott nytt rött till trettonhelgen

Trettondagsmiddag med kött på tallriken? Systemets decembernyheter erbjuder fyra fyndmässiga alternativ i olika stilar.

Andra har också läst

2016 Sanpansè Barbera d’Asti, nr 2039, 119 kr. Körsbärsfruktigt och väl uppstramat i matvänlig stil från Piemonte. Utmärkt till lyxig bolognese, varför inte på vildsvin?

2016 Château Ponzac Patiemment, nr 2778, 169 kr. Bitig malbec från Cahors, ytterligt stram och koncentrerad, med allt på plats för lång lagring. Bör i ärlighetens namn sparas minst fem år, men dekantera ett dygn i förväg så kan du bjuda den till kraftigt vilt.

2011 Baron de Ley Gran Reserva, nr 2768, 209 kr. Klassisk rioja där vanilj och läder toppas med riktigt bra frukt. Suveränt till finaste lammköttet.

2015 Driefontein Syrah, nr 2068, 199 kr. Maffigt, generöst och solvarmt ekovin från Stellenbosch, väldigt snyggt strukturerat trots hög alkohol. Till bästa entrecôten eller oxfilén med mörk sås eller bea.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer