Goda röda nyheter från 59:-

Både budgetviner och lite vassare flaskor hittar vi i Systemets septembersläpp av nyheter i fasta sortimentet.

Budgetvin på flaska ska inte underskattas – de behövs inte minst som alternativ till floden av söta röda boxviner. De här fyra tyckte jag var mest köpvärda bland septembernyheterna.

2017 Faustino Rivero Ulecia Joven, nr 4504, 59 kr. För priset förbluffande välgjort och vaniljtonat i bärig stil, gjort på förut ringaktade men numera nylanserade bobal-druvan. Drick nu till pannbiff och grillkorv.

2016 Portuga Reserva, nr 2507, 119 kr. Ambitiöst från Lissabonområdet på fina druvan Touriga Nacional. Bra, ekigt, generöst med viss ursprungskaraktär, rejäl struktur och kan utvecklas två-tre år. Jag gillar. Härligt till rejäla köttbitar, finns också på halvflaska.

2017 Chafariz D. Maria, nr 2711, 68 kr. Ännu en portugis från Setúbal söder om Lissabon. Bra i utpräglad, slånbärsfruktig budgetklass, rikt, lite bonnigt men med hedern i behåll. Drick nu till enklare kötträtter.

2015 Les Passionnés, nr 2397, 99 kr. Tuffing från Madiran med huvudsakligen tannat i druvmixen. Maffigt, stramt, lagringsdugligt, inget för konfirmander. Absolut matkrävande nu, lagra gärna tre-fem år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!