Finrött till fyndpris

En del mat kräver helt enkelt elegantare vin. Här är två klassiker som levererar.

Mycket av sommarmaten klarar sig bra med opretto rödtjut, som tål att drickas ur plastmugg. Men om du lagar mer ambitiöst – en varsamt stekt köttbit med hemslagen bea, en lyxig Biff Rydberg eller en finare bit av lamm inbäddad i påkostad rödvinsky – ja då krävs vin med mer klass.

Från Chianti Classico kommer pålitliga och ständigt framåtblickande 2016 Fonterutoli, nr 32229, 139 kr, som bjuder på sangiovesedruvans härliga körsbärsfrukt i väl tyglad, både karaktärsfull och charmerande förpackning. Gott redan nu men utvecklas fint ett par år.

2014 Marques de Riscal Reserva, nr 2573, 149 kr, är modern rioja av bästa slag. Den traditionella mjukheten och tillgängligheten finns kvar men spetsas och förädlas av framträdande frukt och struktur. Drick nu och fem år framåt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!