Barska fynd från Italien

Många italienska rödviner är uppsötade och lättsvalda. Men här snackar vi riktigt vin!

I floden av appassimento, governo, apulisk zinfandel och annat trams är det lätt att glömma alla italienska riktiga viner – viner med karaktär och integritet, gjorda för att njuta på allvar och absolut med mat. Två sådana har just bytt årgång med framgång:

2013 Barolo Albe GD Vajra, nr 2398, 239 kr. För prisnivån utmärkt barolo i varmfruktig och lite uppumpad stil, men ändå både ursprungstrogen och ytterligt matvänlig. Kan drickas nu efter några timmar på karaff till kraftiga kötträtter, men mår bra av tre-fem år på korken.

2012 Taurasi (Feudi di San Gregorio), nr 6282, 149 kr. Tätt och tanninstint på den obändiga aglianicodruvan – barskt och stramt på ytan men till rustika kötträtter oemotståndligt om man gillar stilen. Inget för konfirmander… Drick nu och tre-fyra år framåt. Numera i beställningssortimentet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!