Foto: Adobe Stock

Försäljningen av alkoholfri öl ökar mest

Suget efter alkoholfri öl är stort. 

Faktum är att drycken ökar mest i hela Sverige.

Däremot går det tyngre för klassiska lättölen.  

Kanske är det ingen nyhet att öl utan alkohol har ökat i popularitet under de senaste åren. Nu visar det sig att just alkoholfri öl är den kategorit av drycker som ökade mest i försäljning under 2018 - och det med hela 41 procent. Allt enligt dryckesstatistik som tas fram av Sveriges Bryggerier. 

Lättöl tappar i försäljning

Även starköl och folköl ökade, dock inte med lika mycket utan bara med 5 respektive 3 procent. Däremot minskade försäljningen av lättöl med hela 6 procent. Det betyder att försäljningen av alkoholfri öl för första gången är större än lättöl.

- De svenska bryggerierna har jobbat hårt under flera år för att ta fram fler produkter inom det alkoholfria segmentet. Det finns nu ett brett utbud av alkoholfri öl med hög kvalitet och bra smak, säger Anna-Karin Fondberg, VD på Sveriges Bryggerier i ett pressmeddelande.

Försäljningen av alkoholfri öl har under de senaste fem åren femdubblats, och anledningen till ökningen lär bland annat vara svenskarnas ökade intresse för hälsa och ett aktivt liv. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!