Foto: lev dolgachov / lev dolgachov

Alkoholfri öl – 9 höjdare enligt experten

Alkoholfri öl är ett segment där det finns massor av gott att hitta. Här tipsar Andreas Grube om nio smakrika höjdare som du hittar på Systembolaget – eller på din välsorterade livsmedelsbutik.

Nanny State, Skottland, nr 1947, 11 kr

En pålitlig favorit som fortfarande håller fanan högt som en av de bästa lågalkoholölen på hela Systembolaget. Klockren allroundbärs med bra beska och härlig örtighet.

Clausthaler Unfiltered, Tyskland, nr 1976, 8 kr

Tysk lager i smakrik, fyllig och välbalanserad stil med gott om humlearom, apelsinskal, några stänk honung och lite formfranska. Dessutom billigast på den fasta alkoholfria ölhyllan!

Easy Rider Bulldog Non-alcoholic IPA, Sverige, nr 1973, 15,90, kr

En fyllig och bred IPA från skickliga Gotlands Bryggeri. Gott om humle och med riktigt bra bett i beskan, tillsammans med torkade aprikoser och apelsinmarmelad.

Big Drop Pale Ale Alcohol Free, Storbritannien, nr 1951, 19,90 kr

Imponerande mycket smak för att vara alkoholfritt, med både citrus, knäckebröd, honung och ett stänk kåda i doft och smak. Lika gott på egen hand som till husmanskost och grillat.

Mikkeller Ambler, Danmark, nr 11996, 12 kr

Mikkeller var tidigt ute med bra alkoholfria produkter, och har fortsatt leverera förstklassig öl i det segmentet – så också här. Härligt smakrik med torkad aprikos, kavring och lite barrskog.

Estrella Damm Non-Alcoholic, Spanien, nr 1903, 11,90 kr

Ibland vill man inte ha något annat än en iskall, läskande, lättklunkad törstsläckare till öl, och i det läget gör den här jobbet perfekt. En typisk efter-klippa-gräset-öl, sval och okomplicerad.

Sigtuna Non Alco Pale Ale, Sverige, nr 1975, 16,90 kr

Ganska rik och fyllig i stilen, med mogen apelsin, nektarin och lite kåda. Beskan biter till bra, och balansen är sammanhållen och snyggt fokuserad från start till mål. 

Die Bio Weisse Organic Glutenfree, Österrike, nr 1902, 20,80 kr

För den som gillar veteöl är det här en prima alkoholfri pava – dessutom glutenfri. Klassisk smak av skumbanan tillsammans med några stänk vitpeppar, torkade apelsinskal och lite honung.

Ü.NN IPA Alkoholfrei, Tyskland, nr 1978, 21,90 kr

Blommig, fruktig och med ett något sött tropiskt anslag, samtidigt med bra beska i botten och fin fyllighet. Tycker att den här gör sig lysande några grader över kylskåpskall, sisådär en 10-12 grader.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!