Det alkoholfria utbudet på Systembolaget blir allt större - och bättre. Andreas Grube ger dig fem goda tips inför påskens fester.
1 av 2: Det alkoholfria utbudet på Systembolaget blir allt större - och bättre. Andreas Grube ger dig fem goda tips inför påskens fester. Foto: Stock Adobe
Njut av en alkoholfri öl till påskens köttbullar.
2 av 2: Njut av en alkoholfri öl till påskens köttbullar. Foto: This image is copyrighted by Martin Rettenberger,

5 alkoholfria favoriter till påsk

För dig som vill njuta av goda drycker utan alkohol finns en hel del fina alternativ, speciellt när det gäller öl. Allt om Vins dryckesexpert Andreas Grube guidar dig. 

Brooklyn Special Effects Hoppy Lager Alkoholfri, nr 1958, 15,90 kr

Omdöme: Läskande lager i halvmörk stil som också har pondus och bra bredd i smakerna. Bjuder på en riktigt härlig humleton och en smak som kombinerar fräsch grapefrukt och fyllig sirapslimpa. 

Betyg: 4 av 5 

Nils Oscar Alkoholfri Påsköl, nr 11998, 15,90 kr

Omdöme: Mild och mjuk påsköl som sitter snyggt som alkoholfritt allroundalternativ. Gott om svart te i doften, och med sirapslimpa och apelsinzest i smaken. Riktigt schyst beska i eftersmaken.

Betyg: 3 av 5 

Mikkeller Weird Weather Non-Alcoholic IPA, nr 1956, 19,90 kr

Omdöme: En nyhet som dök upp på Systembolagets hyllor i mars. Ganska stram och läskande, med tropisk frukt, citrus, honung och en lätt vitpepparkrydda. Härligt lättklunkad konversationsöl.

Betyg: 4 av 5 

Big Drop Milk Stout, nr 11966, 19,90 kr

Omdöme: Ett ambitiöst sätt att göra alkoholfri öl på i kraftfull porterstil. Fylld med kaffe, choklad, lakrits och pumpernickel. Gör sig klart bra som alkoholfri partner till exempelvis revbensspjäll och köttbullar.

Betyg: 3 av 5 

2016 Leitz Eins Zwei Zero, nr 11901, 69 kr

Omdöme: Förmodligen den mest lyckade av alla alkoholfria viner som finns på bolaget i dag. Schysst syrafräschör, söta päron och färsk citrus. Ren och snygg i munnen och med imponerande längd.

Betyg: 4 av 5 

LÄS OCKSÅ: Systembolagets mest populära flaskor

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!