Det alkoholfria utbudet växer - här är tio av de bästa valen just nu enligt Allt om Vins expert.
Det alkoholfria utbudet växer - här är tio av de bästa valen just nu enligt Allt om Vins expert. Foto: ©boule1301 - stock.adobe.com

10 alkoholfria favoriter - öl, vin, bubbel och must

Det alkoholfria sortimentet växer och blir allt bättre. Vin- och dryckesexperten Gunilla Hultgren Karell har kollat in utbudet och tipsar om alkoholfritt som passar till höstmaten.  

2018 Äppelmust Ingrid Marie, Sverige, nr 1863, 43 kr (37,5 cl)

Omdöme: Svensk äppelmust är en höjdare till mat. Här en friskt äpplig stil med väl avvägd sötma. Passar utmärkt till exempelvis ugnsrostad kyckling med äpplen och rosmarin.

Betyg: 5 av 5 

Sigtuna Non Alco Pale Ale, Sverige, nr 1975, 16:90 (33 cl) 

Omdöme: Alkoholfritt öl med fräsch, aromatisk och lite knäckig smak. Behaglig beska och med stråk av grape och pomerans. Gärna till fläskrulader fyllda med bacon och purjo. 

Betyg: 4 av 5 

Leitz Eins Zwei Zero Riesling, Tyskland, nr 11901, 69 kr

Omdöme: Vitt alkoholfritt vin med bra druvkaraktär. Stråk av krispia äpplen, citrus och en lätt, balanserad sötma. Passar utmärkt till färska skaldjur      

Betyg: 4 av 5 

Arc-en-Ciel Vin de Rosé Mousseux, Frankrike, nr 1932, 59 kr 

Omdöme: Rosébubbel med lättsam fräschör i torr stil. Drag av röda bär och syrlig eftersmak. Fint som apéritf tillsammans med salta tilltugg. 

Betyg: 4 av 5 

Jus de Pommes Artisanal Pétillant, Frankrike, nr 1990, 43 kr

Omdöme: Ekologisk, pärlande äppelmust med tydlig äppelkaraktär. Inslag av färska mandlar, god sötma och fräschör. Testa till ugnsstekt lax med kantareller.

Betyg: 4 av 5 

Mikkeller Weird Weather Non-Alcoholic IPA, Belgien, nr 1956, 21:90 (33 cl)

Omdöme: Alkoholfritt öl med drag av tropiska frukter, läskande citrustoner och balanserad beska. Gärna till ugnsrostade rotfrukter med parmesancrème.

Betyg: 3 av 5 

Fentimans Ginger Beer, Storbritannien, nr 1963, 23:50 (27,5 cl)

Omdöme: Spännande ingefärsdryck  med tydliga drag av ingefära, lime och chili. Ganska söt med en lite bitig kryddhetta i eftersmaken. Gott till exempelvis sushi.

Betyg: 3 av 5 

LÄS OCKSÅ: 9 bästa kändisvinerna på Systembolaget  

 

Nosecco, Frankrike, nr 1982, 47 kr

Omdöme: Halvtorrt alkoholfritt bubbel med blommig ton, inslag av honung och citrus. Servera väl kylt till en sallad med chilimarinerade räkor.

Betyg: 3 av 5 

Beskows VY Äpple & Humle, Sverige, nr 1965, 30 kr (25 cl)

Omdöme: Kul dryck där bland annat äpplecider, rabarberjuice och humle ingår. Fräscht med lätt sötma och aromatiska humletoner. Testa till en ljummen rödbets- och getostpaj. 

Betyg: 3 av 5 

LÄS OCKSÅ: Ciderboom i Sverige  

Saxhyttegubbens Blåbär 100%, Sverige, nr 1964, 72 kr (33 cl)

Omdöme: Personligt och lite strävt i smakrik, torr stil med toner av blåbär och örter. Gott till exempelvis en krämig renskavsgryta med trattkantareller.

Betyg: 3 av 5 

 

LÄS OCKSÅ: Fler alkoholfria tips  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!