Bada på en rosa strand.
1 av 4: Bada på en rosa strand. Foto: Instagram
Bått fenomen på Maldiverna.
2 av 4: Bått fenomen på Maldiverna. Foto: Instagram
Cebu, filippinska ön med supervit strand.
3 av 4: Cebu, filippinska ön med supervit strand. Foto: Instagram
Santorinis röda strand.
4 av 4: Santorinis röda strand. Foto: Instagram

Wow! Världens mest färgstarka badstränder

Här är världens färgstarkaste stränder.

Röda stranden på grekiska Santorini är berömd. Men har ni hört talas om den rosa stranden, eller den lila?

Kolla stränderna som ståtar med naturens egna knallfärger.

Grönt: Papakolea Beach, Hawaii

Den gräsgröna färgen här beror på att det finns en mycket hög andel av mineralen olivin (som i olivfärgad) i marken på det här området på ön Hawaii (Big Island).

Lila: Pfeiffer Beach, Big Sur, Kalifornien

Berömda Big Sur lider knappast brist på fina vyer. De spetsiga klipporna och undangömda stränderna får resenären att vilja stanna och fotografera var femte minut. Ett stopp som definitivt är värt att göra är vid den lila stranden känd som Pfeiffer Beach.

Svart: Vik, Island

Mycket av Island får dig att känna som om du hamnat på en annan planet. Till det allra mest udda hör den här stranden vid Islands sydligaste by. Att se hur det vita havsskummet piskar mot den kolsvarta stranden är en närmast utomjordisk upplevelse.

Rosa: Harbour Island, Bahamas

Det är svårt att hitta några vyer som inte är vackra i Karibien, men den här stranden tar någon sorts skönhetspris. Den vacker rosa färgen som gör stranden så vacker kommer från efterlämningar av fossil från små marina djur.

Ett foto publicerat av @loseandwander

Vitt: Cebu, Filippinerna

Filippinerna har många av världens allra vitaste stränder. Den här stranden på ön Cebu blir en närmast bländande upplevelse som får dig att vilja sjunka ner i solstolen och bara njuta.

Blått: Vaadhoo, Maldiverna

Självlysande plankton runt Maldiverna sköljs ibland upp på stränderna och får då dessa att glöda marinblått i mörkret. Om du kan slita dig så ta ett dopp och se hur underjordiskt stjärnljus liksom strömmar runt din kropp.

Ett foto publicerat av @travel_stamps

Rött: Santorini, Grekland

Greklands övärld rymmer tusentals öar varav Santorini brukar räknas till de absolut finaste. Ön har massor att bjuda på, som sin dramatiska sluttande vulkankrater - en annan oförglömlig höjdare är den röda stranden utanför orten Akrotiri.

Orange: Ramla Bay, Gozo, Malta

Malta har gott om gömda och oförstörda stränder men Rambla Bay är extra speciell. Namnet betyder "röda stranden" men sanden är mer åt persikohållet. Räcker inte det så finns här romerska ruiner att kolla in också.

Ett foto publicerat av @logdog101

Grått: Shelter Cove, Kalifornien

Nära vulkaner finns det ofta mörk sand men utmed Shelter Cove är den blekare än vanligt vilket ger en egenartad gråaktig färgskala. Stranden ligger högst upp i norra Kalifornien och är ofta drömlik i sin kombination av dimma från havet och den grå sanden.

Regnbågsfärgat: Rainbow Beach, Queensland, Australien

På Australiens östkust, nära Brisbane ligger en strand med multifärgade klippor som sakta eroderar till magisk sand. Rosa, orange och röd sand piskas av turkosblå vågor. Det kan vara en av världens allra vackraste syner.

 

Källa: cntraveler.com

Aktuellt just nu