PÅ ALPSEMESTER. Victoria, här på skidresa med blivande prins Daniel i Italien 2006, skadade sig i foten i går. Kronprinsessan kunde dock senare återvända till familjen.
PÅ ALPSEMESTER. Victoria, här på skidresa med blivande prins Daniel i Italien 2006, skadade sig i foten i går. Kronprinsessan kunde dock senare återvända till familjen. Foto: All Over Press

Victorias dubbelresa - efter sin skidolycka<br />

GENÈVE. Kronprinsessan Victoria fördes till sjukhus med helikopter efter en skidolycka i Alperna i går.

Hon fick en spricka i foten, men mår bra och är tillbaka hos övriga kungafamiljen som semestrar i italienska Cervinia.

- Victoria var inte med i dag när familjen åt lunch hos oss. Vi fick höra att hon var skadad, berättar Caroline Frassy som serverade kungligheterna på restaurang Chalêt Etoile i går.

Kronprinsessan Victoria skadade foten under familjens semester i den exklusiva skidorten Cervinia i italienska Alperna. Hon flögs med privat helikopter till Aosta i Italien och därifrån vidare till ett sjukhus i Genève i Schweiz där hon röntgade foten, rapporterar den italienska tidningen La Repubblica.

- Kronprinsessan är nu med familjen igen och mår bra. Hon har fått en spricka i foten, men det är inget allvarligt, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet.

Hon påpekar att skadan inte påverkar Victorias semester eller andra offentliga åtaganden. Hovet kallar olyckan för ett "mindre tillbud" på sin hemsida.

"I dag kom inte Victoria"

Kungafamiljen semestrar tillsammans. Två dagar i rad har de ätit på restaurant Chalêt Etoile, som ligger i pisten på 2 700 meters höjd och ägs av den svensk-italienska familjen Frassy.

- Jag serverade kungafamiljen i dag. Det var kungen, drottningen, Madeleine och Carl Philip, säger Caroline Frassy, dotter i ägarfamiljen, till Expressens Arne Lapidus.

- Dagen innan var Victoria och Daniel också här och åt. Utan Estelle, vi ligger ju högt upp i pisten. Men i dag kom inte Victoria, vi hörde av bekanta att hon råkat ut för en skidolycka.

- Kungligheterna är jättetrevliga. En enkel och sympatisk familj, säger hon.

Restaurangen är populär bland internationella kändisar. Bland stamgästerna märks sångaren Peter Gabriel och flygmagnaten Richard Branson.

Vana skidåkare

- Det här är första året kungafamiljen är här. Det är jätteroligt och en stor ära att de är här, säger Ulla Frassy, född i Västerås och bosatt i Cervinia sedan 33 år tillbaka, som driver restaurangen tillsammans med sin man Cesare och barnen Caroline och Kalle.

- Jag är god vän med drottningens bror Ralph. Jag vet inte om det är han som har rekommenderat kungafamiljen vår restaurang.

- Våra specialiteter här är fiskrätter. Och jag är särskilt känd för min fisksoppa. Men kungafamiljen åt mest pasta, säger hon.

Kungafamiljen är vana skidåkare och semestrar ofta i de svenska fjällen och i Alperna. De har ett hus i Storlien där de brukar fira påsk och vid nyår åker de gärna till Alperna. I våras hälsade kung Carl Gustaf och drottning Silvia på hos goda vänner i lyxiga skidorten Klosters i Schweiz.

I mars hade prinsessan Madeleines möhippa i Alperna. Också Victoria var med på den resan.

- De är duktiga på att åka skidor, det har de ju gjort under många, många år. Det har stått på programmet flera gånger. Så att det var en passande destination, det får man nog hålla med om, sade hovets presschef Bertil Ternert den gången.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande