Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Världens bästa nyårsstäder

Sugen på att fira nyår i en spännande storstad i år?

Oavsett om du vill fira nyår utomlands eller fira nyår i Stockholm, Göteborg eller Åre – här är tips på 15 städer där du kan festa in år 2019 rejält.

Allt från klassiska nyårsmål som Berlin, London och New York till mer udda ställen som Budapest och Dubai. Vilken passar bäst för dig?

Stockholm stads fyrverkerier syns bra från såväl Skeppsbron, Slottsbacken, Strömkajen och Skeppsholmen som från Skansen och Slussen.

Foto: SHUTTERSTOCK

1 av 15

1. Fira nyår i Stockholm

Sveriges mest kända firande är definitivt nyår på Skansen som firats sedan 1895 och sänds i tv varje år.

Det är här som Tennysons dikt "Nyårsklockan" ringer in det nya året vid tolvslaget. Från och med 2015 är det en ny diktuppläsare varje år. I fjol var det skådespelaren Krister Henriksson. Vem som får hedersuppdraget i år är ännu inte känt.
Stockholms stads eget fyrverkeri skjuts upp från en båt på vattnet mellan Skeppsholmen och Slottsbacken vid tolvslaget. Det hela syns bra från såväl Skeppsbron, Slottsbacken, Strömkajen och Skeppsholmen som från Skansen och Slussen.
Den fyrverkerifria zonen som tidigare varit vid Slussen flyttas i år till Skeppsbron och området utmed kajen på Blasieholmen.
Andra ställen där du har bra utsikt över fyrverkerier är Strandvägen, Fjällgatan, Fåfängan, Monteliusvägen, Skanstullsbron, Västerbron och Stockholms högsta naturliga punkt – Skinnarviksberget.
Det nya året firas också på en rad krogar och klubbar.
visitstockholm.com
skansen.se/sv/nyår

1 av 15