Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
<p>Vackra badplaten Marietas i Mexiko.</p><p>Vackra badplaten Marietas i Mexiko.</p><p>Vackra badplaten Marietas i Mexiko.</p>
<p>"Smugglarstranden" på Zakynthos.</p><p>"Smugglarstranden" på Zakynthos.</p><p>"Smugglarstranden" på Zakynthos.</p>
<p>På Havelock-stranden i Indien kan du skymta vilda elefanter.<br></p><p>På Havelock-stranden i Indien kan du skymta vilda elefanter.<br></p><p>På Havelock-stranden i Indien kan du skymta vilda elefanter.<br></p>
1 AV 3
<p>Vackra badplaten Marietas i Mexiko.</p>
Foto: Alamy
2 AV 3
<p>"Smugglarstranden" på Zakynthos.</p>
Foto: Alamy
3 AV 3
<p>På Havelock-stranden i Indien kan du skymta vilda elefanter.<br></p>
Foto: Alamy

Världens 7 vackraste dolda paradisstränder

Till skillnad från våra grannar i övriga Norden väljer svensken stranden före storstadspulsen när vi bokar våra resor, visar en ny undersökning.

Här är sju drömstränder en soldyrkande svensk bara inte får missa.

Strandsemestern ligger fortsatt i topp visar resesöksajten Momondos årliga undersökning av svenskarnas resvanor.

Nästan hälften av alla svenskar föredrar en semester på stranden. Här är sju avlägsna stränder världen över som ger den sanne strandälskaren en oförglömlig upplevelse:

”Kärlekstranden” – Marietas.”Kärlekstranden” – Marietas.”Kärlekstranden” – Marietas.
”Kärlekstranden” – Marietas. Foto: Alamy

1. ”Kärlekstranden” – Marietas, Mexiko 

”Den gömda stranden” eller ”Kärleksstranden” hittas på ö-gruppen Marietas som ligger i Stilla havet, 45 minuters båtresa från den mexikanska västkusten. Den magiska platsen uppkom efter att bergstaket rasat vid militära bombtester under tidigt 1900-tal. Då bildades den unika och vackra stranden som endast går att nå vid rätt väderförhållanden, eftersom det krävs en simtur genom en tolv meter lång tunnel. När vädret inte tillåter kan du i stället ta en guidad tur runt öarna som bjuder på fantastiskt natur- och djurliv.

LÄS OCKSÅ: Testa lugnet på Mexikos vita stränder

Whitehaven – Townsville.Whitehaven – Townsville.Whitehaven – Townsville.
Whitehaven – Townsville. Foto: Alamy

2. Whitehaven – Townsville, Australien

Utanför kusten av Townsville, Queensland, hittar du ön Whitsunday Island och Whitehaven Beach. Den sju kilometer långa stranden lever upp till sitt namn med en ovanligt vit sand som står emot solens varma strålar, vilket gör att den behåller en behaglig temperatur även under Australiens heta sommardagar. Ön är välskyddad och tillåter ingen bebyggelse vilket gör naturupplevelsen ännu starkare.

Havelock – Andamanerna.Havelock – Andamanerna.Havelock – Andamanerna.
Havelock – Andamanerna. Foto: Alamy

3. Havelock – Andamanerna, Indien

I Bengaliska viken, mellan Indien och Thailand, ligger ögruppen Andamanerna där valmöjligheterna för strandälskare är många. Med buss och båt kan du ta dig till de många olika regnskogsrika öarna som omringas av kritvita stränder. Vid strand Nummer 7 på ön Havelock är det inte helt ovanligt att se vilda elefanter som simmar mellan öarna och njuter av en trevlig dag på stranden.

LÄS OCKSÅ: Indien från Goa till Dehli – 8 favoriter

”Smugglarstranden” – Zakynthos.”Smugglarstranden” – Zakynthos.”Smugglarstranden” – Zakynthos.
”Smugglarstranden” – Zakynthos. Foto: Alamy

4. ”Smugglarstranden” – Zakynthos, Grekland

Lokalborna kallar platsen för ”Skeppsbrottet” efter att ett smugglarskepp gått på grund på den gömda stranden – skeppet ligger fortfarande begravt i den vita sanden. Smugglarstranden ligger vid den grekiska ön Zakynthos nordvästra kust och bjuder på kristallklart blått vatten och fantastiska klippor. Hit kommer du enbart via båtturer vilket gör det till en skön avstickare från de annars så fullproppade stränderna.

LÄS OCKSÅ: Greklands 17 bästa öar – från Samos till Santorini

Molokai.Molokai.Molokai.
Molokai. Foto: Alamy

5. Det lugna Hawaii – Molokai

För den som vill besöka Hawaii men komma bort från det turistfyllda stadstempot med avgaser och trafikljus är Molokai ön att besöka. Här är tempot lite långsammare och atmosfären lite härligare. Molokai bjuder på en mer avslappnad Hawaii-upplevelse kombinerat med vackra paradisstränder – perfekt för snorkling eller långa strandpromenader. Du kan endast ta dig till ön genom flyg från Honolulu eller färja från Maui.

Barbuda.Barbuda.Barbuda.
Barbuda. Foto: Alamy

6. Karibiens naturliga pärlor – Antigua och Barbuda 

Tvillingöarna Antigua och Barbuda räknas som Karibiens toppdestinationer och erbjuder tillsammans 365 sandstränder, alltifrån kritvita till champagnerosa. För den som är ute efter en mer avslappnande plats med möjlighet att kunna simma bland koraller i turkosblått vatten rekommenderas Barbuda som bjuder på naturliga och oförstörda stränder. Från Antigua kan du flyga med ett mindre flygplan till Barbuda.

LÄS OCKSÅ: Karibien – 12 hetaste öarna i vinter

Thailändska Ko Adang.Thailändska Ko Adang.Thailändska Ko Adang.
Thailändska Ko Adang. Foto: Alamy

7. Thailands sista okända stränder – Ko Adang

Ko Adang bjuder på vad som kallas de sista okända stränderna i Thailand dit vardagsturisten inte hittat ännu. Ön erbjuder orörd natur och är en av de bättre snorklingsplatserna i landet. Eftersom att man övernattar enkelt med tält eller bungalow precis intill stranden är det även en perfekt plats för den äventyrliga som föredrar upplevelser före bekvämligheter. Genom att hyra båt på Koh Lipe, Pattaya eller Sunrise Beach tar du dig ut till den lite mer avskilda ön.

LÄS OCKSÅ: Thailands bästa öar – listan med favoriterna

Källa: momondo