Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Världens 3 vackraste paradisöar – vilken passar dig?

Intresset för öarna i Indiska Oceanen ökar stadigt. Alla lockar med palmkantad, vit korallsand. Och alla ser ut som skärmsläckar-bilder. Men i verkligheten är skillnaderna stora.

Allt om Resor reder ut begreppen och hjälper i valet mellan Indiska Oceanens paradisöar.

Den 1 865 kvadratkilometer stora ön Mauritius är inte större än Gotland

Foto: SHUTTERSTOCK

1 av 3

1. Mauritius

Mauritius är ett etablerat och klassiskt resmål som dessutom givit time-outen ett ansikte, efter Mona Sahlins Tobleroneskandal.
Den 1 865 kvadratkilometer stora ön är inte större än Gotland och kantas av vackra stränder och all världens lyxhotell och kedjor.

Passar vem

Republiken Mauritius, inklusive den ruffare grannön Rodrigues, lockar njutare med fyllda plånböcker från hela världen. Fantaster av vattensporter kommer gärna hit, då de flesta hotell hyr eller lånar ut vattenskidor, kajak eller wakeboard.

Att göra

Sol och bad vid de vackra stränderna är den största attraktionen på ön. Annars kan ett besök på en sockerrörsplantage med ett obligatoriskt stopp hos någon romtillverkare pigga upp. Eller en svängom Sega, nationaldansen.

Prisnivå

På hotellen ä r mat och dryck ungefär lika dyrt som i Sverige. Inhemsk rom kostar en spottstyver men ä r ingenting som standardbes karen bälgar i sig. Mauritius-turisten sippar snarare på hotellets franska årgångsviner.

Mat

Köket sticker ut och är enligt läckergommarna bäst i Indiska Oceanen. Det har tydliga franska influenser, men har ocks färgats av närheten till Afrika och i viss mån Indien och Kina. Dock serveras den bästa maten på lyxhotellen och kostar därefter.

LÄS MER: Guide till vackra pärlor på Mauritius

Boende

Mauritius har traditionellt en air av finresmål där servicenivån på öns många och flotta hotell sticker ut i positiv riktning. Här finns boende i alla prisklasser men de fyr- och femstjärniga hotellen dominerar.

Mindre bra

Snorklarna vände snopet tillbaka hem redan för tio år sedan: det finns i princip inga levande korallrev kvar runt ön. Den höga servicenivån och lyxhotellen är öns styrka men också svaghet, eftersom ön utanför hotellen kan uppfattas som en aning tråkig.

Sticker ut

15 mil vit sand, vackra stränder och skyddade laguner gör Mauritius till vallfärdsort för badfantaster. Det unika med ön är att i princip alla hotell ligger på stranden, också de två - och trestjärniga.

1 av 3