Leap of Faith. Åkupplevelsen inleds med ett cirka tjugo meter närmast vertikalt fall från en kopia av ett Mayatempel innan du far via ett rör genom en bassäng fylld av hajar.
1 av 5: Leap of Faith. Åkupplevelsen inleds med ett cirka tjugo meter närmast vertikalt fall från en kopia av ett Mayatempel innan du far via ett rör genom en bassäng fylld av hajar. Foto: Atlantis Paradise Island, Bahamas
Dolphin Plunge.

FOTO: Jared/Flickr
2 av 5: Dolphin Plunge. FOTO: Jared/Flickr Foto: Jared/Flickr
Royal Flush i Texas är en helvild bana med en backhoppsliknande final där åkaren far högt upp i luften innan han landar i poolen.
3 av 5: Royal Flush i Texas är en helvild bana med en backhoppsliknande final där åkaren far högt upp i luften innan han landar i poolen. Foto: BSR Cable Park
Håll i dig!
4 av 5: Håll i dig! Foto: BSR Cable Park
Jumeirah Sceirah i Wild Wadi Waterpark, Dubai, är en hundra meter lång bana som inleds med att åkaren faller tio meter genom en fall-lucka. Mot slutet uppnås en hastighet om 80 km/h. Allt är över på några sekunder men blir en oförglömlig upplevelse.
5 av 5: Jumeirah Sceirah i Wild Wadi Waterpark, Dubai, är en hundra meter lång bana som inleds med att åkaren faller tio meter genom en fall-lucka. Mot slutet uppnås en hastighet om 80 km/h. Allt är över på några sekunder men blir en oförglömlig upplevelse. Foto: Wild Wadi Waterpark

Världens 10 häftigaste vattenrutschbanor

Vattenrutschbanor är häftiga.

Kolla in världens tio vildaste banor.

Törs du testa de här värstingarna?

I världens häftigaste vattenrutschbanor tas du på åk bland hajar och delfiner och råkar ut för såväl svindlande fria fall som galna backhopp.

Törs du testa de här värstingarna?

1. DOLPHIN PLUNGE: Seaworld's Aquatica, Orlando, USA

Huvudnumret här är rutschbanan där besökarna åker i rör genom en bassäng befolkad av en grupp vänliga och lekfulla delfiner.

https://www.youtube.com/watch?v=IarVfqFs0CM

2. JUMEIRAH SCEIRAH: Wild Wadi Waterpark, Dubai

En hundra meter lång bana som inleds med att åkaren faller tio meter genom en fall-lucka. Mot slutet uppnås en hastighet om 80 km/h. Allt är över på några sekunder men blir en oförglömlig upplevelse.

3. ROYAL FLUSH: BSR Cable Park, in Waco, Texas

En helvild bana med en backhoppsliknande final där åkaren far högt upp i luften innan han landar i poolen.

4. AQUA DRAG RACER: Wet 'n Wild, Orlando, USA

Som namnet antyder ett slags racerbana med fokus på tävling vänner emellan. Fyra parallella, vindlande banor om 120 meter löper från 25 meters höjd.

https://www.youtube.com/watch?v=Tyt2Y5-NC04

5. LEAP OF FAITH: Atlantis Paradise Island, Bahamas

Åkupplevelsen inleds med ett cirka tjugo meter närmast vertikalt fall från en kopia av ett Mayatempel innan du far via ett rör genom en bassäng fylld av hajar.

6. VERRUCKT: Schlitterbahn Water Park, Kansas City, USA

Med sin höjd om 85 meter är detta världens högsta vattenrutschbana. Två till tre personer i taget åker i en gummibåt.

https://www.youtube.com/watch?v=7W7YPDU6nrg

7. L2 Worgler Wasserwelten, Österrike

Inleds med ett fall på femton meter innan du slungas runt i loopen - inte ett varv, utan två!

8. TOBOGGAN: Citta del Mare, Palermo, Sicilien

Den här anläggningen på Siciliens nordvästkust ståtar med elva banor varv den avslutande kanske inte är så omskakande - grejen är de ståtliga vyerna under åket, som slutar med att du plumsar i havet.

9. SUMMIT PLUMMET: Disney's Blizzard Beach Water Park, Orlando, USA

Häftigaste åket i den här Disneyparken innebär ett fall på 40 meter som kan ge hastigheter på 100 km/h innan du via ett gupp slungas in i en mörk tunnel. I mål visar en digital mätare vilken hastighet du uppnått.

https://www.youtube.com/watch?v=4kliIou9QR4

10. INSANO: Beach Park, Fortaleza, Brasilien

Världens högsta rutschbana innan Verruckt snodde åt sig rekordet. Höjden motsvarar ett höghus om fjorton våningar.

 

Källa: Daily Mail

 

LÄS OCKSÅ:

 8 sagolika miljöer ur Disney – i verkligheten
 

Aktuellt just nu