Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nu ska amerikanerna lära sig vår svenska fikatradition med kaffe och kanelbulle.Nu ska amerikanerna lära sig vår svenska fikatradition med kaffe och kanelbulle.Nu ska amerikanerna lära sig vår svenska fikatradition med kaffe och kanelbulle.
Boken är skriven av Anna Brones och illustrerad av Johanna Kindvall.Boken är skriven av Anna Brones och illustrerad av Johanna Kindvall.Boken är skriven av Anna Brones och illustrerad av Johanna Kindvall.
Håkan Mårtensson driver den populära kafékedjan Fika i New York sedan flera år tillbaka.Håkan Mårtensson driver den populära kafékedjan Fika i New York sedan flera år tillbaka.Håkan Mårtensson driver den populära kafékedjan Fika i New York sedan flera år tillbaka.
1 AV 3
Nu ska amerikanerna lära sig vår svenska fikatradition med kaffe och kanelbulle.
Foto: Colourbox
2 AV 3
Boken är skriven av Anna Brones och illustrerad av Johanna Kindvall.
3 AV 3
Håkan Mårtensson driver den populära kafékedjan Fika i New York sedan flera år tillbaka.
Foto: Axel Öberg

USA ska lära sig fika – med hjälp av ny bok

USA ska lära sig ett nytt begrepp: fika!

En ny bok lanserar vår klassiska svenska kaffetradition för amerikanerna.

I New York finns redan svenska kafékedjan döpt till Fika.

Nu uppmärksammans boken "Fika" stort av amerikanska Huffington Post.

Där berättar skribenten Anna Brones och illustratören Johanna Kindvall om svenskars speciella sätt att umgås över kaffekopparna.

Bokens undertitel lyder "konsten bakom den svenska kaffepausen" och tidningen berättar entusiastiskt om typiska svenska kaffekalas med kanelbullar, kardemummakakor och kladdkaka.

Kafé i New York

Man berättar också att ett helt kapitel i boken handlar om "utomhusfika" och att kanelbullar och rabarbersaft är den perfekta kombinationen en svensk sommardag.

Medan begreppet fika lär vara ett nytt begrepp för de flest amerikaner kan bosatta i New York dock ha hört talas om det. Svenskamerikanska kedjan Fika har funnits i staden sedan 2006 och har numera hela 15 kaféer i centrala New York.

Källa: Huffington Post

 

LÄS OCKSÅ:

 Svenskt kaffe är stekhett i New York
Svenska kaféet – bland världens bästa