Familjen.
Familjen. Foto: SHUTTERSTOCK

Unik chans: Brittiska hovet söker reseledare

Sugen på ett nytt spännande jobb i resebranschen?

Vad sägs om det här:

Drottning Elizabeth behöver någon som fixar hovets resor och annonserar efter en ”kunglig resechef”.

Det låter spännande, inte sant?

Inte nog med att du får eget kontor på Buckingham Palace, rapporterar Travel & Leisure.  Du får en årslön på motsvarande över en miljon kronor dessutom (1 060 000 kronor eller 85 000 pund för att vara exakt).

Och allt du behöver göra är att köpa in hovets resor och lägga upp tidsscheman för dem. 

Nu reser kungliga familjen förstås en egen del.

Drottningen själv har kanske med ålderns rätt minskat sitt resande något, men det blir ändå en hel del, inte minst till hennes olika bostäder runtom i hemlandet.. Prins Charles ska göra en rundresa i Afrika nästa år och Prins Harry och Prins William lär inte heller sitta still särskilt länge. 

LÄS MER: 14 måsten i England om du älskar ”The Crown” 

Köpa in och planera drottningens resor

Men familjen har förstås personal som sköter reseplaneringen och allt de praktiska runt den. Och nu behöver de en ny chef. 

Enligt annonsen efter en ”Kunglig Resedirektör” är dennes roll ”avgörande för att säkra att det kungliga hushållet köper in säkra, bra, kostnadseffektiva och passande resetjänster för kungafamiljen och dess hushålls officiella uppdrag”. 

Resedirektören kommer att ha ”det övergripande ansvaret för organiserandet av flygresor, resande med drottningens helikopter, resor med reguljärtåg och med det Kungliga Tåget”. 

Direktören kommer också att vara länken mellan hovet och relevanta myndigheter när det gäller rådgivning kring resor och säkerhet.

Den sökande bör ha erfarenhet som arbetsledare, vara en god förhandlare och bra konfliktlösare. Med mera. Några krav på någon viss nationalitet eller liknande ställs dock inte. 

Låter som ett rätt spännande jobb eller hur? 

Läs brittiska hovets utlysning av tjänsten här

LÄS MER: Populära julseden i London – nu bara för utvalda