Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Upptäck världen med nya reskompisar.Upptäck världen med nya reskompisar.Upptäck världen med nya reskompisar.
Backpacka genom Asien eller åka båt i Filippinerna? På sajterna kan du hitta någon som vill på samma resa som du.Backpacka genom Asien eller åka båt i Filippinerna? På sajterna kan du hitta någon som vill på samma resa som du.Backpacka genom Asien eller åka båt i Filippinerna? På sajterna kan du hitta någon som vill på samma resa som du.
Din nästa reskompis kanske blir en vän för livet.Din nästa reskompis kanske blir en vän för livet.Din nästa reskompis kanske blir en vän för livet.
1 AV 3
Upptäck världen med nya reskompisar.
Foto: Shutterstock
2 AV 3
Backpacka genom Asien eller åka båt i Filippinerna? På sajterna kan du hitta någon som vill på samma resa som du.
Foto: Shutterstock
3 AV 3
Din nästa reskompis kanske blir en vän för livet.
Foto: Shutterstock

4 sajter där du kan hitta din nya reskompis

Vill du ut och resa men ingen i din omgivning kan följa med?

Varför inte fråga någon på internet? Din nya reskompis kanske bara är ett klick bort.

Är du modig nog att åka på en ensamresa men känner att det vore skönt att ha någon att möta upp en dag? Kanske vill du till dina drömmars resmål men ingen i din omgivning har ens hört talas om Seychellerna? Då kan du kanske hitta din perfekta reskompanjon online.

Internet är inte bara ett bra ställe för att få inspiration till kommande resor, det finns även en uppsjö av forum med ressugna människor som letar sällskap- precis som du. Vi har listat fyra sajter där du kan hitta din blivande reskompis. 

1. Facebook

Grupperna ”Resesällskap sökes” och ”Resekompisar” är två aktiva grupper med mycket medlemmar. Helt gratis och allt du behöver är ett Facebook konto. Dessutom har du chansen att besöka din nya reskompis profil och ta reda på om ni kanske delar något mer intresse – förutom resor.

2. Reseguiden  

reseguiden kan du både söka eller annonsera efter en ny kompis. Här finns det reskompisar i alla åldrar och oavsett om du vill backpacka i Asien eller åka båt i Filippinerna så finns en reskompis för dig.

3. Travel forum

Även om annonserna på Travel forum inte sker i ett frekvent tempo så finns det ressugna människor även här. Vill du så kan du hitta en reskompis till såväl Oslo som Kebnekaise.

4. Lonely Planet 

Vill du ha en utländsk reskompis så kan du hitta glada globetrotters på Lonely planet. Varför inte ha ett utbyte där du blir guidad genom landet av en landsman och sedan får chansen att visa allt det vackra Sverige har att erbjuda?