Statyn som förstördes i selfieolyckan heter Sain Michael.
1 av 2: Statyn som förstördes i selfieolyckan heter Sain Michael. Foto: Instagram
National Museum of Ancient Art är ett högt ansett museum i Lissabon.
2 av 2: National Museum of Ancient Art är ett högt ansett museum i Lissabon. Foto: Getty images

Turister förstörde antik staty – för en selfie

Den brasilianska turisten skulle ta en selfie framför 1700-talsstatyn, men råkade förstöra den på köpet. Händelsen inträffade på ett museum i Portugal tidigare i veckan.

Det är varken första eller sista gången en selfie får allvarliga konsekvenser.

I ett inlägg på Facebook har personalen på National Museum of Ancient Art i Lissabon visat en bild på en förstörd staty, tillsammans med texten "Det här är priset vi får betala för gratis inträde första söndagen varje månad".

Går inte att rädda

Olyckan inträffade när en brasiliansk turist skulle posera framför den ståtliga statyn. Tyvärr gick inte allt enligt planerna. Museet har sagt att statyn, som är från tidigt 1700-tal, inte går att rädda och museichefen har flera teorier om hur och varför det här kunde hända. Han har tidigare flaggat för att museet, liksom många andra, är underbemannade och att det förr eller senare kommer att inträffa en olycka.

Portugisiska myndigheter utreder händelsen och den skyldige kommer förmodligen tvingas betala ett saftigt skadestånd för förstörelse av allmän egendom.

 

Förstörde staty i Lissabon

Det är varken första eller sista gången selfies får allvarliga konsekvenser. Tidigare i år förstörde en turist en staty på tågstation Rosso i Lissabon i samband med en selfie. I nationalparken Plitvicesjöarna i Kroatien har flera turister omkommit när de ignorerat varningsskyltar och försökt ta selfies från branta klippor.

Vi har också berättat om en delfinunge som dog när turister skickade den mellan sig för att ta selfies.

Problem med selfies

Många turistattraktionen har brottats med problemen kring selfies och gått så långt att de förbjudit dem. Men enligt chefen på det berörda museet i Lissabon blir dessa förbud ofta ineffektiva utan tillräcklig personalstyrka.

 

Källa: Cntraveler.com

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ:

• Delfinungen dog när turister ville ta selfie

• Elefantens tragiska öde – dog efter turisttur

• Elefant snodde kamera och tog selfie

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande