Tsambika Beach – Rhodos vackraste strand

Tsambika ligger 26 kilometer söder om Rhodos stad.

Foto: Shutterstock

1 av 2: Tsambika ligger 26 kilometer söder om Rhodos stad.

Tsambikas berömda kloster.

Foto: Shutterstock

2 av 2: Tsambikas berömda kloster.

Tsambika Beach anses vara den vackraste stranden på Rhodos. Belägen mellan Rhodos stad och Lindos tar du dig enkelt dit med buss.

Andra har också läst

För att vara en av Rhodos absolut finaste och populäraste stränder är Tsambika underbart icke-kommersialiserad. Visst, det ligger en räcka tavernor och barer på andra sidan vägen, men den breda stranden i sig känns ovanligt orörd och vild - för att älskas och besökas av så många.
Inte ett turisthotell, eller ens någon bebyggelse av större art, stör naturupplevelsen vid denna långa och barnvänliga stranden med guldfärgad, finkornig sand och kristallklart turkosfärgat vatten.

Foto: Shutterstock

Finkornig sand och kristallklart vatten på Tsambika.

Berömt kloster

Stranden ligger mycket inbjudande i en vacker bukt med ett berömt kloster på det höga berg som tornar upp sig i buktens norra ände. Enligt sägnen byggdes klostret av en man som tack för att hans hustru efter svårigheter till sist lyckats bli gravid. Ännu i dag vallfärdar kvinnor hit för att be om fruktbarhet. Vid positivt resultat hör det till seden att döpa barnet till Tsambiko (om det blir en pojke) eller Tsambika (om det blir en flicka). Tröttnar du på strandlivet är ett stycke utmanande bergsbestigning tillgängligt, det lilla klostret uppe på berget kan besökas via en lång vindlande trappa med mycket ojämna trappsteg. Men väl uppe är utsikten svindlande, under goda förhållanden kan man se nästan ända till Rhodos stad åt ena hållet och Lindos åt det andra.

Ta bussen till Tsambika

Stranden är belägen på östra Rhodos, mitt mellan Rhodos stad och Lindos. Du tar dig till Tsambika med bil, buss eller till fots, beroende på var du bor. Väljer du att åka den lokala bussen så finns en hållplats precis bredvid stranden. Det går dagligen bussar från Rhodos stad som ligger 26 kilometer norr om Tsambika.

LÄS MER: Guide: Upptäck Rhodos sevärdheter på östkusten

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande