Annons
X
EXPRESSEN.SE

Publicerad 3 jan 2018 17:00

Gänget trotsade spritförbudet – byggde egen ö

I den lilla staden Tairua på Coromandel-halvön på Nya Zealand är det förbjudet att dricka alkohol på offentlig plats med mellan 26 december-6 januari varje år.

I den lilla staden Tairua på Coromandel-halvön på Nya Zealand är det förbjudet att dricka alkohol på offentlig plats med mellan 26 december-6 januari varje år.

1/2

Foto: Shutterstock

Vilket alkoholförbud? Frågade sig den här gruppen vänner som tog saken i egna händer och byggde en egen ö för att få kröka ostört.

Vilket alkoholförbud? Frågade sig den här gruppen vänner som tog saken i egna händer och byggde en egen ö för att få kröka ostört.

2/2

Foto: David Saunders / Facebook

Du och dina vänner åker till en solig semesterort för att fira nyår, bara för att upptäcka att det finns ett alkoholförbud i hela staden över storhelgen. Vad gör ni?

Det var just vad som hände ett festsuget kompisgäng - här är deras fyndiga lösning.

Tairua är en liten stad på Coromandelhalvön på nordöstra Nya Zeeland. Staden är en populär semesterort, omtyckt för sitt underbara klimat och vackra omgivningar och lockar varje år till sig massor av nyårsfirare. 

Nyårshelgen har dock tidigare varit väldigt stökig, och polisen har tvingats gripa många för fylleri, särskilt ungdomar. Sedan 2003 råder därför ett förbud mot att dricka alkohol  på offentlig plats mellan 23 december och 6 januari varje år.

LÄS MER: Turister flyr i panik när djuret vill leka 

Svart sand och snäckskal

Just i år var det dock inget som kunde stoppa ett särskilt festsuget sällskap. Med hjälp av svart sand och stora mängder snäckskal byggde sex vänner en alldeles egen, konstgjord ö.

– Vi tänkte att skulle vara en kul grej, och att alkoholförbudets giltighet skulle hamna i gråzonen om vi var på vår egen ö, säger Leon Hayward, en av öbyggarna, till TIME

Enligt honom tog ön sex timmar att bygga, och toppades med träplankor för att fördela vännernas vikt. Därefter var det bara att vänta på att tidvattnet skulle komma in. 

Utrustade med picknickbord, kylboxar och alkoholhaltiga drycker njöt sedan vännerna av den sjönära utsikten från sin ö.

LÄS MER: Spännande resa i en sagovärld – nya Zeeland 

Uppskattat tilltag

Turligt nog fick gruppens tilltag inga strängare påföljder, tvärtom verkade det snarare uppskattas av lokala myndigheter. Sandra Goudie, borgmästare i distriktet Thames-Coromandel kommenterade till TIME att "både lokalbor och besökare" var roade, och passade även på att berömma sällskapets "kreativitet" och innovativa anda: 

– Alla var väldigt roade av det, de skadade ju inte någon. De försökte hävda att de var på internationellt vatten, vilket ju inte stämde. De hade skapat det här, det är sådant vi gillar att se - lite kreativitet och innovativa aktiviteter.

Även den lokala polisen var så imponerad av tilltaget att de lät gruppens festande pågå ostört.

– Ett bra prov på kreativt tänkande, säger polisinspektör John Kelly till New Zealand Herald.

– Jag blev sugen på att ansluta mig till dem.

https://twitter.com/NZStuff/status/947584668328607744?ref_src=twsrc%5Etfw

ELISABETH MONTGOMERY