Lyxa loss på spa på tjejresan. Tallinn är ett perfekt resmål för den som vill skämma bort sin kropp.
Lyxa loss på spa på tjejresan. Tallinn är ett perfekt resmål för den som vill skämma bort sin kropp. Foto: Åsa Lundqvist

Tre sköna tjejresor

Resredaktör Åsa Lundqvist tipsar om sina tjejfavoriter:

Shopping och fest

 Gå i butiker hela dagen och belöna er med färgglada drinkar och fnitter. Denna resa ska göras med goda väninnor.

3 tips

 * Prata ihop er innan om vad ni vill shoppa, kolla kartan och begränsa området.

 * Bo centralt, även om det kostar lite mer. Att kunna kvista hem och last av shoppingkassar är skönt.

 * Ha inga andra ambitioner än att shoppa, ni kommer inte hinna med några sevärdheter.

3 resmål

 * London. Det är den perfekta shoppingstaden med många roliga butiker och väldigt många bra shoppingområden med varierande och roligt utbud. Ett plus är att pundet är riktig överkomligt för en gångs skull.

 * Paris. Dela upp shoppingen i två genrer: Den du har råd med och fönstershoppingen i kvarteren kring Rue du Faubourg Saint-Honoré med klassiska butiker som Hermes och Chanel.

 * Köpenhamn. Charmiga butiker och en blomstande dansk kläddesign.

Spa och lyx

 Med nyfilade fötter går du på moln. Lägg till en massage och alla spänningar är som bortblåsta.

3 tips

 * Duomassage är absolut inte bara för förälskade par. Med bästisen bredvid får ni ännu mer tid att babbla.

 * Boka tid i bubbelpoolen före eller efter behandlingarna, och bara stanna tiden! Det gör vi alldeles för sällan.

 * Flyg billigt men bo dyrt. Ska man vara prinsessa för en helg så ska man. Shoppa med en flaska gott vin, frukter och njut av hotellet.

3 resmål

 * Tallinn. Perfekt för lyx utan att det kostar skjortan, både Swiss Hotel Tallinn och Tallink Spa & Conference hotel har spapaket med den rätta lyxkänslan.

 * Riga. Har många lyxiga hotell som inte är speciellt dyra och på spakedjan Kolonna Spa kan ni helrenovera er utan att ruinera er. Kedjan har inte den där glamorfaktorn, men det kan ni fixa på hotellet.

 * Göteborg. Sankt Jörgen spa och resort blev 2009 utvalt till Sveriges bästa spa- anläggning. Det perfekta väninneupplägget: köp ett spapaket med produkter och en liten instruktionsbok som guidar dig genom det fantastiskt vackra spat, med hur många bastur och pooler som helst.

Ridhelg

 Man kan med äta hur mycket som helst om man har varit igång hela dagen. De flesta anläggningar har ridning på alla nivåer. 

3 tips

 * Var beredd på smärta! Stretching rekommenderas. Ta med linimentsalva och skavsårsplåster.

 * Nybörjare? Var beredd på att bli hästbiten… Det är obeskrivligt att samarbeta med 400 kilo muskler.

 * Ta med rätt utrustning. Hjälm finns nästan alltid att låna, men handskar som inte är för hala, ridbyxor och ridskor gör ridningen roligare.

3 resmål

 * Island. Inte fyra timmar, utan en vecka med en flock vilda hästar där ni sover på olika ställen varje natt. Passar både nybörjaren och den vane ryttaren. De isländska arrangörerna Eldhestar och Ishester har olika veckopaket.

 * Toscana. I böljande landskap ligger Il Paretaio. Här bor ni vackert och äter sagolik italiensk husmanskost till middag. Ni kan både rida ut och ta lektioner.

 * Portugal. Landet för den avancerade dressyrryttaren. Den portugisiska hästrasen Lucitano är vacker häst med lätt för dressyr och avancerade rörelser. Resebyrån Häst- och sportresor har paketresor till både Italien och Portugal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande